Reglement Driebanden

  ENKELE REGELS WAARAAN WIJ ONS BIJ HET DRIEBANDEN HEBBEN TE HOUDEN
1 Er wordt alleen gebiljart als er minimaal vijf spelers van de groep aanwezig zijn. De streef-begintijd is 19.30 uur.
2 Er wordt getost om de afstoot. De afstoot wordt gemaakt, naar keuze vanaf de linker- of rechteracquit, met de witte bal. (De afstoot kan belangrijk zijn als punt 9c zich voor doet). 
3 Als de rode bal het biljart verlaat, wordt deze teruggelegd op zijn eigen acquit. 
4 Wanneer de, eigen, speelbal het biljart verlaat, wordt alleen deze op de midden acquit gelegd. De tegenstander gaat verder vanaf de plek waar zijn bal op dat moment ligt.
5 Wanneer de bal van de tegenstander het biljart verlaat, wordt alleen deze onder op de acquit gelegd (op de middelste). De tegenstander speelt dan verder vanaf deze plek.
6 De speelbal en de rode liggen vast; je speelt via de band (van los) of via de bal van de tegenstander of je kiest er voor om de rode bal op de bovenste acquit en de speelbal op de onderste acquit te laten leggen door de scheidsrechter.
7 De speelbal en bal van de tegenstander liggen vast; je speelt via de band (van los) of via de rode bal of je kiest er voor om de speelbal op de onderste acquit en de bal van de tegenstander op de midden acquit te laten leggen.
8 De te behalen punten per wedstrijd is volgens het "10 punten systeem" zoals in subrubriek  https://bog-kot.nl/puntensysteem-driebanden is aangegeven. Alle uitslagen van 0-0 tot en met 10-10 zijn mogelijk.
9

Een spel is afgelopen als:

  1. De speler met de “stipbal” zijn caramboles heeft gemaakt of
  2. De speler die heeft afgestoten zijn caramboles heeft gemaakt en zijn tegenspeler de nastoot vanaf acquit heeft gehad of
  3. Als er 30 beurten zijn gepasseerd zonder dat een van de spelers zijn te maken caramboles heeft behaald. (Er is dus geen nastoot vanaf acquit). Beide spelers hebben dan minder dan 10 punten behaald.