Nieuws

Terug

ZAAL KOTTINK WORDT BILJARTARENA

Nu de biljartcompetitie ten einde is, worden binnen de biljartvereniging BOG-KOT enkel nog de persoonlijke kampioenschappen gespeeld. Afgelopen week zijn de eerste voorrondes gespeeld en deze week gaan de verschillende poules in de diverse disciplines op herhaling. Het slotstuk van de persoonlijke kampioenschappen wordt in zaal Kottink te Geesteren gehouden. Volgende week worden er liefst zes biljarts geplaatst in zaal Kottink, waardoor er een heuse biljartarena wordt gecreëerd. Een mooie entourage waar de ongeveer 75 biljarters van dinsdag 26 april tot en met zondag 1 mei zich zullen storten in het biljarttoernooi.

 

Programma

Op dinsdagavond 26 april wordt er gestart in zaal Kottink met de sluitende voorrondes van de eerste en tweede klasse en poule A van de derde klasse. Op woensdag 27 april is het Koningsdag en wordt er niet gespeeld. Donderdagavond gaan we vrolijk verder met de sluitende voorrondes van poule B derde klasse en de vierde klasse en tevens wordt er beslist wie van de driebanders er door gaan naar de finale. Spanning ten top dus.

 

10 OVER ROOD (ook voor niet leden)

Vrijdagavond 29 april is het de beurt aan het zogeheten bandstoten. Iedere carambole moet gemaakt worden met behulp van één (of meer) banden. Ook hier zal de spanning behoorlijk oplopen, want deze avond wordt beslist welke twee spelers van iedere poule door mogen naar de finale.  Naast het bandstoten zal er op deze vrijdagavond op de overige vrije biljarts een “10 OVER ROOD” toernooi worden georganiseerd. Aan dit toernooi mag iedereen mee doen, wel of geen lid van de BOG-KOT. Wel zit er een maximum deelname aan verbonden, dus kom op tijd. Bij “10 over rood”, de naam zegt het al, moet er zo snel mogelijk 10 caramboles gemaakt worden, waarbij als eerste de rode bal geraakt wordt. Het toernooi wordt moeilijker naarmate je verder komt, want in een volgende ronde komen er extra handicaps.

 

Finales

Zaterdagmiddag 30 april vanaf 13.30 uur is de biljartarena bij zaal Kottink weer geopend en zullen de klasse finales van de persoonlijke kampioenschappen libre worden afgewerkt. Van iedere poule zijn er nog vier spelers in de race. Per klasse komt er één uiteindelijke winnaar, in totaal dus vier. Zij gaan door naar de uiteindelijke finale op zondagmiddag 1 mei, waarbij zij strijden om de titel “beste biljarter van de BOG-KOT 2021-2022. De hoofdprijs hiervoor is een barbecue voor het gehele team ter waarde van € 200,00.  

 

Supercup

Naast de finale in de discipline libre, wordt ook de finale gespeeld van het driebanden en het bandstoten. Voor het driebanden zullen dan nog vier spelers in de race zijn en bij het bandstoten nog acht spelers. Om het allemaal nog spectaculairder en gezelliger te maken, zijn ook de kampioenen van de competitie uitgenodigd voor de supercup. Kampioen van groep Oude Geerdink,  Kottink A, gaat het hierin opnemen tegen kampioen groep Oude Geerdink Sanitair, Holthuis C. Het winnende team is algeheel kampioen van de BOG-KOT en gaat naar huis met de supercup en een mooie waardebon.

 

Prijsuitreiking

Tot slot wordt er ook op zondag een “10 over rood” toernooi georganiseerd en net als op vrijdagavond is iedereen hiervoor welkom, dus ook niet-leden en onder het motto vol is vol. De zondagmiddag begint vanaf 13.30 uur en na afloop van alle finales zullen de prijzen worden uitgereikt. Uiteraard is de zaal de gehele week geopend voor toeschouwers en wil je meer informatie over het toernooi, stuur dan een e-mail naar ttskamphuis@gmail.com.

 

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.