Nieuws

Terug

SUPERCUP VOOR FRAANS MARIE B

Het biljartseizoen bij de BOG-KOT is deze week weer begonnen en gelijk is de eerste prijs uitgereikt. Donderdag 29 augustus jl. stond het treffen tussen de kampioenen van groep Oude Geerdink Tegels en groep Oude Geerdink Sanitair op het programma, zogenaamd de supercup.  De Haambrink in Mariaparochie vormde zich het toneel voor deze wedstrijd tussen Kottink A en Fraans Marie B.

 

Dat het de eerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen was voor beide teams, werd duidelijk doordat vier van de zes partijen meer dan 20 beurten benodigden. Johan Asveld  en Leo Kamphuis beten het spits af en beiden vochten tegen zichzelf. Pas vanaf beurt 19 ging het gas er op en Leo zorgde voor de eerste winstpartij voor Fraans Marie, 12-8. Wilco Kuipers moest nog naar een verjaardagspartijtje. Zijn haast vertaalde zich ook gelijk in twee series van 4 caramboles. Tegenstander Jan Steggink kwam maar niet in zijn spel en na 16 beurten beslechtte Wilco de partij met 15-6.

 

Uit de startblokken

Marco Sonder mocht het opnemen tegen Piet Saris. Marco schoot uit de startblokken en was na zeven beurten al over de helft van zijn te maken aantal. Maar zoals het gezegde al zegt, hardlopers zijn doodlopers. Het goede spel was er af en plotsklaps kwam Piet met een aantal puike series langszij. Toch kwam er weer een wisseling van de wacht en liet Marco  Piet met een 12-6 nederlaag achter. Het verschil was na drie partijen dus al 19 punten in het voordeel van Fraans Marie B. Aan Rene Broekhuis de taak het gat wat kleiner te maken. Rene liet geen makkelijke ballen liggen voor captain Egbert Sonder en speelde zelf gedegen. Met een serie van 16 was hij op het goede spoor, maar Egbert bleef rustig en pakte na 12 beurten zijn eerste serie. Vanaf dat moment werd het bij Rene wat slordig en  moest alsnog een nederlaag incasseren, 12-9.

 

Voor de eer

Coen Steggink deed eigenlijk hetzelfde als Rene Broekhuis. Ook hij ging met een serie van 16 caramboles prima van start en liet zijn tegenstander Frank Braakhuis weinig liggen. Frank had moeite de concentratie na al die series van Coen vast te houden. Ook bij Coen was het beste er af waarna Frank beetje bij beetje zijn caramboles sprokkelde en al vroegtijdig de Supercup binnenhaalde, 12-8. Tot slot namen Martin Haarhuis en Hennie Voshaar het nog tegen elkaar op. Deze partij ging om des keizers baard. Hennie maakte er het beste van en redde de eer van Kottink A en won in 19 beurten met 15-4 van Martin. Einduitslag Fraans Marie B – Kottink A 67-52.

 

De supercup werd uitgereikt aan Fraans Marie B waarmee zij het seizoen gelijk goed zijn begonnen en opnieuw een reden hebben er een mooie fietsdag van te maken. Fraans Marie B, van harte gefeliciteerd.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.