Nieuws

Terug

ROYALS TT WINT KRAKER VAN BEKERFINALE

In café restaurant De Molen in Fleringen werd dinsdagavond 21 mei jl. het café vrij gemaakt voor de bekerfinale van de biljartvereniging BOG-KOT. In deze finale stonden De Eendracht B uit Vriezenveen en RoyalS TT uit Geesteren tegen over elkaar. Het gespannen sfeertje dat vanaf binnenkomst van de biljarters al in de lucht hing, werd gedurende de avond alleen nog maar verder opgebouwd. De loting vooraf bepaalde de volgorde van de partijen en eveneens dat de Eendracht B de afstoot had. Klokslag 19.45 uur gingen de ballen rollen op het uitstekend verzorgde groene laken van De Molen.

 

Arie Hagting van de Eendracht beet het spits af tegen Ronnie Eenkhoorn. Arie opende goed en wist het zijn tegenstander behoorlijk lastig te maken door weinig weg te geven. Precies op het moment dat Ronnie na een aardige achterstand weer langszij kwam, pakte Arie ineens door en won in 18 beurten met 15-6  waarmee een eerste tik aan RoyalS TT werd uitgedeeld. Echter de tik bleek niet hard genoeg, want in de tweede partij stelde Maikel Oldenburger namens RoyalS TT even orde op zaken. Na een uitstekende start werd Rudy oude Luttikhuis volledig zoek gespeeld. Na slechts 13 beurten beëindigde Maikel de partij met 15-5 en was de tussenstand 21-20 in het voordeel van RoyalS TT.

 

Voorsprong

Gerrit oude Voshaar en Tom Kamphuis gunden elkaar geen makkelijke ballen. In de verdedigende houding kwam de partij  moeizaam op gang, maar na 18 beurten beslechtte Gerrit de partij in het voordeel van De Eendracht, 15-8. Patrick Hegeman moest voor RoyalS TT dan weer met een antwoord komen tegen Jos Löwik. Jos had zichtbaar spanning, maar wist de eerste 8 beurten gelijk op te gaan met Hegeman. Echter het vervolg van Hegeman was stukken beter en opnieuw pakte RoyalS TT met een 15-7 overwinning een lichte voorsprong (44-42).

 

Jan Slot begon in de vijfde partij voor de Eendracht goed tegen Gerlo Fokke en pakte al snel een voorspong. Echter na vier beurten stokte de teller voor Jan. Gerlo kwam goed in een ritme en schoof Jan voorbij. Met een serie van 8 caramboles deed Jan nog iets terug, maar Gerlo besloot na 16 beurten gedecideerd de partij, 15-11 waardoor RoyalS TT een voorsprong van 6 punten opbouwde.

 

Stalen zenuwen

Nog niets beslist, maar de Eendracht stond onder druk. De laatste partij van de avond ging tussen Dik Slot en Coen Kamphuis. Na 2 beurten had Dik al 9 van de 22 caramboles bij elkaar, maar dat zelfde aantal stond er ook nog na 6 beurten. Coen kwam in dit aantal niet verder dan 3 caramboles, waarna Dik de voorsprong uitbouwde naar 15-3. Onder de immense druk kwam Coen eindelijk met een antwoord en caramboleerde negen keer achter elkaar. De spanning liep voelbaar op bij de teams en zou er een speld gevallenzijn, dan had iedereen dat gehoord. Het werd rekenen voor RoyalS TT, want Dik maakte zijn partij uit na 13 beurten, terwijl de teller voor Coen op 17 caramboles stond. Het was niet gelijk duidelijk of dit voldoende was voor de winst. Om voor de zekerheid de bonuspunten te vergaren, mòest Coen de nastoot maken. Met stalen zenuwen maakte hij de voltreffer en bezorgde hij RoyalS TT de felbegeerde grote wisselbokaal. Eindstand Eendracht B – Royals TT  68-69.

 

Na een dankwoord voor de gastvrijheid en goede zorgen van café restaurant De Molen en aan de biljarters van biljartteam De Molen, welke alle partijen geteld hebben, reikte bestuurslid Ben Geerdink de beker uit. RoyalS TT, van harte gefeliciteerd met de bekerwinst.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.