Nieuws

Terug

ROYALS TT EN EENDRACHT B NAAR FINALE BEKERTOERNOOI BOG-KOT

Dinsdagavond 7 mei jl. liep vanaf 19.00 uur de biljartarena bij café restaurant Fraans Marie langzaam aan vol met de biljarters van de laatste vier teams in het bekertoernooi. De spanning bij de biljarters werd onderdrukt door de gezelligheid, maar na de loting voor de indeling van de wedstrijden werd het serieus en was het bal aan.

 

Holthuis C – RoyalS TT

In deze wedstrijd kwam de eerste partij moeizaam op gang. Wellicht dat de zenuwen toch de overhand hadden, maar vanaf beurt tien begon Gerlo Fokke in het spel te komen en pakte de eerste overwinning (7-15) voor team RoyalS TT. Ook de tweede partij was een prooi voor de mannen uit Geesteren. Helmuth Kikkert van Holthuis C kwam tekort tegen Coen Kamphuis (7-15). Het verschil liep dus al aardig op. De kopmannen waren aan de beurt. Bennie Huiskes van Holthuis C heeft het hoogste moyenne van de BOG-KOT, 112 caramboles te  maken, maar kreeg uitstekend verweer van Tom Kamphuis. Echter in de 10e beurt liet Bennie toch zijn  kwaliteit zien en perste er een serie van 61 caramboles uit. Deze klap kwam Kamphuis niet meer te boven waardoor de eerste overwinning voor Holthuis een feit was (15-10).  Ronnie Eenkhoorn leek vervolgens af te stevenen op een zeer snelle partij, maar het geluk en de support voor Martin Mulder van Holthuis C deed de partij kantelen. Opnieuw winst voor Holthuis C (15-11) en het verschil teruggebracht tot 7 punten. Gerrit Dogger mocht dit vervolgens goed maken tegen Patrick Hegeman. Gerrit oogde zenuwachtig en kreeg maar geen zelfvertrouwen in zijn spel. Ook Hegeman had moeite om goed op gang te komen, maar vanaf de zevende beurt was het kassa. Met een serie van 9 en 13 caramboles beslechtte Patrick de partij in 14 beurten in het voordeel van RoyalS TT (3-15) en was de finale een feit. De laatste partij tussen Erwin Jaspers en Maikel Oldenburger deed er niet meer toe, eindstand Holthuis C – RoyalS TT 59-73.

 

De Kroeg B – Eendracht B

In deze halve finale beet teamleider van de Eendracht B Jos Löwik het spits af tegen Edwin Oosterloo van De Kroeg B. Evenals in de andere halve finale kwam deze eerste partij moeizaam op gang. Toch was het Jos die uiteindelijk zijn totaal uit kon spelen en de eerste kleine voorsprong op papier zette (7-12). In de tweede partij werden de lakens goed uitgedeeld door de Eendracht. Jan Slot moet er 25 maken waarvan hij er in de vierde beurt liefst 15 verzamelde. Tegenstander Toon Lucas was zichtbaar ontdaan en moest een forse nederlaag slikken voor De Kroeg B (2-15). Het verschil was na twee partijen al 18 punten, dus was het aan Jannie oude Nijhuis om voor De Kroeg B iets terug te doen. Tegenstander Henk Drenthen speelde bij vlagen goed en had een paar mooie series waardoor hij zijn partij in 18 beurten uitspeelde. Jannie kwam in de gelijkmakende beurt één carambole tekort en wederom liep De Eendracht verder uit (12-15). Dik Slot zorgde er voor dat De Kroeg in de vierde partij niet dichterbij kwam en speelde gelijk tegen Jan Schrijver(11-11). De laatste kans om het nog spannend te maken was dan weggelegd voor Robert Goossen van De Kroeg B, maar wellicht was het vertrouwen in een goede afloop reeds lang vervlogen. Arie Hagting behoefde niet te excelleren voor een goed resultaat en won in 22 beurten met 12-5. Dus ook hier al een vroegtijdige beslissing waardoor de laatste partij tussen Harrie Reinders en Rudy oude Luttikhuis om den keizers baard ging. Eindstand 43-80.

 

Finale

De finale van het bekertoernooi gaat dus tussen de Eendracht B en RoyalS TT. Beide teams staan in de competitie op een tweede plaats in respectievelijk groep Oude Geerdink Sanitair en Tegels. Dinsdagavond  21 mei aanstaande wordt de finale gespeeld bij café restaurant De Molen in Fleringen.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.