Nieuws

Terug

PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN

PERSOONLIJKE  KAMPIOENSCHAPPEN

De laatste speelavonden voor de persoonlijke kampioenschappen bij de BOG-KOT zijn verdeeld over de laatste drie weken afgerond. De zogeheten PK Libre telde 56 deelnemers en zij werden verdeeld over 8 poules waarbij werd geselecteerd op eenieders moyenne. De winnaar van iedere poule verdient een vleesschotel en gaat door naar de finale op 11 mei 2019. Deze finale wordt gespeeld bij dart- en biljartvereniging Quick in Aadorp. De beste deze dag mag zich de persoonlijk kampioen noemen van de BOG-KOT en gaat aan de haal met een cheque ter waarde van € 200,00 voor een teambarbecue.

 

Poule A is de poule met de hoogste moyennes. Voorzitter Martin Sleumer deed er op de laatste avond alles aan om Walter Pouwels voorbij te streven, echter Martin kwam twee punten te kort, dus Walter door naar de finale. In poule B was Maikel Oldenburger topfavoriet. Het enige wat hij moest doen in zijn laatste partij tegen Johan Wiltvank was minstens 2 punten halen en zorgen dat Johan geen bonuspunten zou verdienen. Helaas voor Maikel speelde Johan zijn partij in 13 beurten uit hetgeen 7-0 overwinning opleverde. Ook Johan naar de finale. In poule C behaalde Bert Bruggeman exact voldoende punten. De concurrenten konden hooguit op gelijke hoogte komen, maar dan was het onderlinge resultaat altijd voor Bert geweest. In poule D was de spanning wel degelijk te snijden. Allesbeslissend werd het duel tussen Raymond Snijders en Gerlo Fokke. Laatstgenoemde speelde de laatste avond goed en moest zijn partij tegen Raymond winnen om met de vleesschotel aan de haal te gaan. Het duel eindigde in 6-6, waardoor Raymond één punt meer overhield dan Gerlo en dus door is naar de finale.

 

In poule E waren helaas twee deelnemers die zich terugtrokken, hetgeen de ranglijst nog even op de kop zette. Herman Brink en Bennie Olsman eindigden beiden op 20 punten, maar het onderlinge resultaat was in het voordeel van Bennie Olsman. In poule F waren nog twee kanshebbers om de finale te bereiken. Jeroen Meijer stond met nog twee wedstrijden te gaan 2 punten achter op Nick oude Geerdink en het onderlinge treffen zat er nog aan te komen. Beiden verloren de eerste wedstrijd, maar zeer overtuigend stond Nick zijn mannetjes en speelde in 11 beurten zijn beslissende partij tegen Jeroen uit. 8-0 en een finaleplek voor Nick oude Geerdink.

 

Luuk Schumer moest zijn laatste wedstrijd in poule G in maximaal 15 beurten uitspelen om de poule te winnen. Wellicht dat zenuwen hierbij parten hebben gespeeld, want Luuk won wel, maar had 21 beurten nodig, waardoor Roel van der Aa poulewinnaar is geworden. In de poule met laagste moyennes, poule H, zat de druk er nog behoorlijk op. Toch wees alles er op dat de strijd zou worden beslist in het treffen tussen Thijs Wagemans en Jos Nijland, en dat bleek uiteindelijk. Winst in welke uitslag dat ook zou volstaan voor Thijs, maar een zenuwslopende partij van 22 beurten werd in het voordeel van Jos Nijland beslecht. Beide heren eindigden op 38 punten, maar Jos verloor geen enkele wedstrijd en heeft daarom het recht de finale te spelen.

 

Alle uitslagen en eindstanden per poule zijn te vinden in de rubriek PK Libre op deze website.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.