Nieuws

Terug

MORSQUITO UITSTEKEND VAN START

Het biljartseizoen 2024-2025 bij de BOG-KOT is van start. Na een eerste speelronde vorige week en daarbij de supercup, was het deze week de eerste speelavond voor het bekertoernooi. De teams zijn allemaal verdeeld over poules van vier teams, waarin ze onderling één keer tegen elkaar spelen. Op basis van de ranglijst na drie wedstrijden wordt er bepaald wie door gaat naar de tweede ronde.

 

Morsquito eindigde vorig seizoen op de laatste plaats in groep Oude Geerdink tegels en mocht in het bekertoernooi aftrappen tegen kampioen van deze groep Kottink A. Gelijk een prima graadmeter hoe de mannen uit Albergen zich hebben opgericht in de vakantieperiode. Ondanks behoorlijk tegengas van Kottink A werden liefst vijf van de zes partijen in winst omgezet. Een uitstekende start waarmee een signaal is afgegeven dat er weer rekening moet worden gehouden met Morsquito.

 

Aspiraties

Winnaar van de supercup Fraans Marie B gaat dit jaar alles inzetten op de beker, want dit is volgens hen de enige prijs die ze nog niet gewonnen hebben. Thuis tegen De West werd in ieder geval de juiste weg ingeslagen met een mooie overwinning. De Molen sprak ook hun aspiraties uit. Dit jaar zal het moeten gebeuren, een kampioenschap in groep Oude Geerdink Sanitair. Gelukkig voor hen dat een bekerwedstrijd niet van invloed is voor de competitie. Titelverdediger RoyalS TT was iets te sterk voor de mannen uit Fleringen.

 

Nobbenhuis leek nog niet al teveel oefenuurtjes te hebben gemaakt. Op bezoek bij KOT in Vriezenveen kregen ze “geen poot aan de trapper”.  Slechts 39 schamele punten gingen mee naar Langeveen. Enige troost is dat het nu enkel beter kan gaan. Tot slot werd er slechts één partij in tien of minder beurten uitgespeeld. Joost van der Aa van 3FM speelde een lekker potje tegen Roelf Westera van BSV A. Joost had aan 9 beurten genoeg om zijn 17 caramboles bij elkaar te spelen. Echter Roelf kreeg het niet voor elkaar in deze 9 beurten dan ook maar één carambole te maken. 

 

Uitslagen 1e speelavond bekertoernooi

Poule A:              Holthuis – Black Piano 70-45;  Kottink A – Morsquito

Poule B:              BSV A – 3FM  57-63;  Haambrink A – Eendracht B  63-69

Poule C:             De Kroeg A – Haambrink B  72-65; KOT – Nobbenhuis 77-39

Poule D:              Fraans Marie B – De West 71-61;  Quick – Kottink K  68-57

Poule E:              TOG – Royalty  49-69;  De Molen – RoyalS TT 53-68

Poule F:              De Spar – Fraans Marie A  56-64;  Fraans Marie All Stars – De Kroeg B  54-61

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.