Nieuws

Terug

MORSQUITO HAAKT AAN

In groep Oude Geerdink van de BOG-KOT biljartcompetitie werd alweer speelronde 21 afgewerkt. In deze speelronde vestigde Morsquito de aandacht op zich, vanwege een daverende overwinning op De Haambrink A. Laatstgenoemde kwam behoorlijk te kort om tot een degelijk aantal punten te komen en behaalde met slechts 11 punten het slechtste resultaat over de afgelopen drie seizoenen. De prestatie van Morsquito was een waar collectief. Liefst 12 bonuspunten werden gescoord. Het team uit Albergen haakt dan ook aan in de strijd om de titel.

 

Lijstaanvoerder De Molen verzuimde echter niet. Op bezoek bij ’t Bödeke kwamen de punten niet vanzelf aan waaien. De biljarters uit Tubbergen gaven behoorlijk tegengas. Thomas Blankenvoort speelde een prima partij en maakte zijn 34 caramboles met behulp van een mooie serie van 17 uit in slechts 9 beurten. Echter maakte hij hiermee niet het verschil, want Harry Godeke van De Molen maakte op zijn beurt deze partij weer goed door zijn 17 caramboles ook in 9 beurten te verzamelen. Het ging heen en weer en beide teams pakten een mooi aantal punten mee voor op de ranglijst.

 

Afzakken

Drie teams in groep Oude Geerdink zijn behoorlijk aan het afzakken. Dacht KOT enkele weken geleden nog mee te kunnen om de bovenste plaatsen, inmiddels zijn ze na drie nederlagen op rij terug gezakt naar plek 9. De Spar ging onderuit in Geesteren. Hekkensluiter RoyalS TT was sterker. De Spar behaalde slechts 24 punten in de laatste twee wedstrijden. Tot slot is oud koploper Kottink K aangekomen op de voorlaatste plek. Op één uitschieter na is het sinds de helft van de competitie het spoor bijster. De hoogste serie van deze week werd gescoord door twee heren. Zowel Johan Scheepers van Morsquito als Jos Stege van de Molen maakten een serie van 17 caramboles.

 

Groep Tegels

In groep Tegels verbeterde Fraans 4 het seizoenrecord in Westerhaar. Twee spelers van Fraans 4 haalden afzonderlijk 8 punten binnen. Zowel Thijs Wagemans als Oscar ter Haar speelden hun 13 caramboles in 10 beurten bij elkaar. Nobbenhuis behaalde haar vierde overwinning dit van dit seizoen. In eigen huis bleef het TOG voor op punten. Uitbater Gerald Nobbenhuis was één met zijn biljart en speelde zijn 36 caramboles in 10 beurten uit. Berend Grevelink van TOG had een beurtje minder nodig voor zijn 43 caramboles.

 

Het gat met de Haambrink B wordt steeds groter. Achtervolger Fox B werd door de koploper op een nog grotere afstand gezet en ook de overige concurrenten wisten niet zoveel punten te scoren als dit team uit Maria Parochie.

 

Persoonlijke Kampioenschappen

In de persoonlijke kampioenschappen libre hebben alle acht poules de eerste speelavond gehad. In poule A met de hoogste moyennes werd prima gespeeld en behoorlijk uitgedeeld. Slechts één partij werd in 20 beurten beëindigd, de overige tussen de 12 en 14 beurten. Ook in poule E werd op één partij na niet meer dan 16 beurten gebruikt. De goedlachse Herman Brink speelde zijn eerste wedstrijd in 10 beurten uit. In groep G maakte Luuk Schumer indruk. Hij verschalkte Hans Olsman met 9-0 door zijn partij in slechts 9 beurten uit te spelen. Echter topper van de PK tot dusver is Frank Kroeze, want in zijn derde partij van de avond maakte hij met klap zijn twee slechte wedstrijden goed. Niet vaker dan 5 keer liep hij naar de biljarttafel om zijn 17 caramboles uit te stoten.

De uitslagen en standen van de PK zijn te vinden in de rubriek PK Libre op www.bog-kot.nl.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.