Nieuws

Terug

MORSQUITO EN AAHOES A STERK IN BEKERTOERNOOI

De laatste week voor de kerst stond voor de BOG-KOT in het teken van de tweede ronde van het bekertoernooi. Nog zestien teams waren strijdende voor een plek in de kwartfinale. De spelers moeten in dit toernooi 1,25 x hun normale aantal caramboles maken, hetgeen een behoorlijke handicap is om flink punten te scoren.

 

Morsquito wist wat het in deze tweede ronde moest doen in de thuiswedstrijd tegen De Haambrink A en had niet al te veel moeite met de handicap. Drie partijen werden nipt gewonnen door Morsquito, maar de andere twee waren toch erg overtuigend, hetgeen de Haambrink A uiteindelijk behoorlijk kansloos liet. Ook Aahoes A is lekker op dreef in de eerste bekereditie. In de eerste ronde werd er met ruime cijfers afstand genomen van De Kroeg A en in deze tweede ronde was Aahoes een maatje te groot voor Fraans 4. De Albergenaren mochten twee partijen in winst omzetten, waarbij zelfs nog een bonuspunt werd gescoord, maar toch was dit bij lange na niet voldoende voor een volgende bekerronde. De biljarters uit Aadorp waren in de betere vorm deze avond, drie winstpartijen en nog eens drie bonuspunten hetgeen een ruime overwinning betekende en een plek in de kwartfinale.

 

Spannend

Bij de Spar tegen de Eendracht B was het behoorlijk spannend.  Alle partijen werden tussen 19 en 23 beurten uitgespeeld en beide teams wisten uit alle partijen punten te scoren. Ook verdienden beide teams één bonuspunt, maar toch moest de Spar het onderspit delven. Ze kwamen slechts één punt te kort om een gelijkspel af te dwingen. De Eendracht bekert door. In Vriezenveen werd op papier een topper afgewerkt, namelijk TOG  - KOT, de nummers één tegen twee in de competitie. Eveneens een spannend potje. KOT wist drie partijen te winnen, maar kwam toch tekort voor de overwinning, want Willem Kolthof speelde een uitstekende partij in 14 beurten. Dit leverde TOG 3 bonuspunten op, hetgeen het verschil maakte in de einduitslag.  In januari worden in week 2 de kwartfinales afgewerkt.

 

Uitslagen tweede ronde bekertoernooi BOG-KOT

TOG – KOT 16-13;  Royal – Black Piano 13-19;  De Spar – Eendracht B 16-17;  De Kroeg B – De Molen (uitgesteld);  Holthuis C – Marcant 13-19;  Fraans 4 – Aahoes A 11-20;  Morsquito – Haambrink A 21-10; 3FM – De West 12-17

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.