Nieuws

Terug

MARTIN SLEUMER KAMPIOEN DRIEBANDEN BOG/KOT

Op briljante wijze eiste Martin Sleumer woensdag 11 april j.l. de kampioenstitel Driebanden op binnen de BOG/KOT. In café Fraans Marie te Albergen werd hij één met het biljartlaken en speelde twee fantastische slotpartijen.

 

Tijdens de eerste finaleavond was Martin al uitblinker en veroverde de tijdelijke koppositie. Enkel Marcel Asbreuk kon op korte afstand volgen. Met een onderlinge confrontatie in het vooruitzicht beloofde het een bijzonder spannende avond te worden.

 

Concentratie

In de eerste wedstrijd van de avond was het voor zowel Johan Letteboer alsmede Tom Kamphuis aan- of afhaken. Tom begon sterk, maar na een aantal nipte missers verloor hij de concentratie en moest lijdzaam toezien hoe Johan wel zijn caramboles bijeen sprokkelde. Laurens Schepers deed exact wat van hem verwacht werd, namelijk met een zo’n groot mogelijk verschil winnen van Marcel Asbreuk.  Wellicht dat Marcel te geconcentreerd was. Pas in de 17e beurt scoorde hij zijn eerste punt  en dat terwijl Laurens nog maar één carambole nodig had. Marcel werd af geserveerd naar de voorlopig laatste plek. Alle hoop werd nu gevestigd op Gerard Kienhuis. Zou hij zijn oude vorm hervonden hebben en hiermee Martin Sleumer kunnen verslaan. Helaas mocht dit niet zo zijn. Sterker nog, Martin speelde een fantastische wedstrijd en verzamelde zijn 12 te maken caramboles in slechts 15 beurten bijeen.

 

Kampioen

Gerard en Tom speelden nog voor de eindrangschikking terwijl Johan en Laurens de druk nog op Martin nog konden opvoeren. Beiden leken het kruid verschoten te hebben, want na 15 beurten hadden beiden slechts 3 caramboles. Toch was het Laurens dat de draad alsnog wist op te pakken en met een mooie slotserie van 4 caramboles pakte hij de koppositie. De laatste partij moest het toetje van de avond worden, echter in plaats voor de titel te spelen, moest Marcel Asbreuk alle zeilen bij zetten om niet op de gevreesde laatste plaats te eindigen. Martin had genoeg aan 6 caramboles, maar vond 6 caramboles zelf niet voldoende. Wederom liet hij de ballen sprankelen op het laken en middels een serie van 3 en 4 sloot hij de avond af met de snelste partij van het hele seizoen,  te weten 12 beurten. Met een moyenne van 0,75 over beide finale avonden is Martin Sleumer de terechte kampioen driebanden van de BOG/KOT, seizoen 2017-2018.

 

Competitieleider Tom Kamphuis reikte na afloop de prijzen uit en sprak een dankwoord uit voor de gastvrijheid van café Fraans Marie in Albergen, alwaar de finales werden gehouden en een dankwoord voor café Holthuis te Westerhaar, café Quick in Aadorp en fruitboerderij de West in Geesteren, voor het gebruik van de biljarts en gastvrijheid tijdens de voorronden.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.