Nieuws

Terug

LUUK SCHUMER WINT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BOG-KOT

Vanaf kwart over twaalf druppelden de eerste PK finalisten binnen bij café restaurant Fraans Marie op zaterdagmiddag 29 april. De strijd om in ieder geval de hoogste eer staat dan hoog in het vaandel, maar ook de waardebon van € 200,00 voor een teambarbecue is wel degelijk gewild bij de deelnemers. Iets later dan 13.00 uur beginnen de ballen officieel te rollen, niets vermoedend dat het een lange middag zal gaan worden.

 

Poules

De achttien deelnemers werden verdeeld over zes poules van drie spelers. Uit iedere poule zou een winnaar komen, welke uiteindelijk de slotfinales zou gaan spelen. In poule A zat Rene Broekhuis na twee partijen in de wachtkamer en was afhankelijk van het resultaat tussen Tonnie Kamphuis en Coen Steggink. Beiden speelden hun aantal caramboles niet uit na 25 beurten, maar omdat Tonnie in de gelijkmakende beurt nog één carambole maakte, werd hij de winnaar in deze poule. In poule B behaalde Ruben de Vries meer punten dan Erik Kroeze en Tom Kamphuis.

 

In poule C speelden Ben Geerdink en Gert Egberts 14-14 gelijk, waarna Ben tegen Nick oude Geerdink de volle winst nam. Nick waas daardoor al uitgeschakeld. Gert Egberts moest dan binnen 20 beurten van Nick winnen, maar een lange partij leverde eigenlijk geen winnaar op. In poule D kon Marcel Kroeze niet tippen aan Rudy oude Luttikhuis en Jeroen Webbink. Beiden speelden Marcel van de tafel waardoor de onderlinge confrontatie spannend werd. Terwijl Rudy na zeven beurten op voorsprong kwam, zette Jeroen nog even gas bij en besliste de partij in slechts 10 beurten en was door naar de slotfinales.

 

In poule E kon Sylvia Sterkenburgh geen potten breken en schakelde zichzelf al vrij snel uit. Dik Slot verzamelde 24 punten over twee wedstrijden waardoor Luuk Schumer in de laatste partij minstens negen punten moest halen om verder te gaan. Met enige moeite behaalde Luuk na 18 beurten zijn resultaat. In poule F wonnen zowel Mark Meijer als Willy Kastermans van Jos oude Egberink, echter Willy pakte 3 bonuspunten en had daarmee een licht voordeel in de beslissende partij tegen Mark. Mark moest winnen van Willy. Beide heren gingen zeer voortvarend van start, maar Willy had een duidelijk doel en in 10 beurten speelde hij zijn 21 caramboles uit. De gelijkmakende beurt waarin Mark er nog twee moest maken, was eigenlijk niet meer van belang.

 

FINALE

Zes deelnemers maakten nog kans op de titel. Wederom werden deze gesplitst in twee poules. Omdat Ruben de Vries zich genoodzaakt voelde af te haken, moest de eerste finalist komen uit de partij Jeroen Webbink tegen Tonnie Kamphuis. Bij Tonnie stroopte het voor geen meter en na 19 beurten werd hij door Jeroen uit zijn lijden verlost.

 

In de andere poule begonnen Willy Kastermans en Ben Geerdink nerveus aan het eerste duel. Na vijf beurten begon Ben het spel op te pakken en maakte het karwei vakkundig af in 14 beurten. Willy won vervolgens moeizaam van Luuk Schumer met 12-4, waardoor de teller voor Willy op 17 punten eindigde. Ben Geerdink had daardoor in de partij tegen Luuk aan 5 punten voldoende, oftewel 13 caramboles. Ben ging dit keer voortvarend van start terwijl de zwaaiende machine van Luuk nog steeds haperde. Wat niemand verwachtte, gebeurde dan toch. Ben moest zeven kruizen incasseren, waardoor Luuk langzaam dichterbij kwam. Na 12 beurten stond het 10-10 in caramboles. Opeens begon Luuk de bekende “schwung” er in te krijgen en lachte het geluk hem weer toe. Ben werd onder druk gezet, maakte er nog twee caramboles bij, maar precies op het juiste moment beëindigde Luuk de partij in zijn voordeel. Op basis van onderling resultaat werd Luuk finalist.

 

Teamfeest

Het was in ieder geval duidelijk dat het team De West een mooi teamfeest in het verschiet heeft, want beide finalisten spelen bij De West, terwijl De West tussendoor ook nog eens de bekerfinale won. De finale tussen Jeroen en Luuk was zoals de meeste finales geen beste finale. Bij Jeroen was de scherpte er duidelijk af. Op het moment dat Jeroen toch een voorsprong begon op te bouwen, begon Luuk toe te slaan. Hij zwaaide er enkele series uit en na 18 beurten balde hij de vuisten. De titel was binnen. Luuk Schumer winnaar persoonlijke kampioenschappen Libre 2022-2023.

 

Prijsuitreiking

Na een dankwoord van Aloys Nijhuis richting het bestuur voor de organisatie, nam voorzitter Tom Kamphuis de microfoon over. Hij dankte op zijn beurt Fraans Marie voor de prachtige ambiance tijdens deze fantastische biljartweek. Ook dankte hij de deelnemers en de supporters die toch in redelijk grote aantallen waren meegekomen. Tot de slot de prijsuitreiking met onderstaande winnaars:

 

Winnaar barbecue bon t.w.v. € 200,00:  Luuk Schumer

Tweede prijs: Jeroen Webbink

Derde prijs: Tonnie Kamphuis, Ben Geerdink, Willy Kastermans en Ruben de Vries

 

Winnaars vleesschotel: Martin Sleumer, Erik Kroeze, Jeroen Webbink, Gert Egberts, Jos oude Egberink en Mark Meijer.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.