Nieuws

Terug

KOTTINK A WINNAAR SUPERCUP

In een sfeervolle ambiance werd afgelopen zondag 1 mei in de biljartarena in zaal Kottink gestreden om de supercup van de biljartvereniging BOG-KOT. De strijd om de supercup gaat altijd tussen de kampioenen van de competitie bij de groepen Oude Geerdink Tegels en Oude Geerdink Sanitair, oftewel Kottink A versus Holthuis C.

 

Nadat de teamleiders de opstelling bij het secretariaat hadden ingeleverd, werd er geloot in welke volgorde de spelers moesten aantreden. Captain Johan Asveld van Kottink A beet het spits af tegen Hans Kuilder van Holthuis C. Dat er met scherp werd gestreden bleek gelijk, want na slechts 11 beurten hadden beide heren de partij uitgespeeld. Johan maakte daarbij een mooie serie van 10 caramboles om het verschil met Hans recht te trekken. De daarop volgende partij was er wederom één waarbij de zenuwen door het lijf kunnen gieren. Hennie Voshaar speelde in 18 beurten zijn partij na een serie van 10 en 9 caramboles uit voor Kottink A. Erwin Jaspers maakte in de laatste twee beurten ook twee series van respectievelijk 7 en 6 caramboles, maar kwam in zijn gelijkmakende beurt twee caramboles tekort. Een lichte voorsprong voor Kottink A.

 

Gerrit Hofsté en Bernd Hofmeijer wisten beiden niet te pieken en sloten af met 8-8 gelijkspel, terwijl Piet Saris en Coen Steggink wel beiden hun wedstrijd wisten te winnen tegen Gerrit Dogger en Dennis Hofmeijer. De voorsprong was inmiddels uitgebouwd tot een verschil van 12 punten door Kottink A, met nog slechts één wedstrijd te gaan. Het was aan Jan Steggink om de cup over de streep te trekken. Jan had aan 4 punten genoeg, oftewel 11 caramboles. Hoewel Holthuis C zich merendeels al bij een nederlaag had neergelegd, ging Helmuth Kikkert toch voortvarend van start. Kennelijk schrok Jan hier aardig van en had moeite om de caramboles te maken. Gelukkig voor hem kreeg de openingsbeurt van Helmuth geen vervolg en na 10 beurten was waren de vier punten veilig. Helmuth won de partij nog wel, maar het feestje van Kottink A was al in volle gang.

KOTTINK A, VAN HARTE GEFELICITEERD MET DE SUPERCUP.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.