Nieuws

Terug

JAN HENDRIKS WINT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BOG-KOT

De allerlaatste speelavond van het seizoen 2023-2024 bij biljartvereniging BOG-KOT stond in het teken van de persoonlijke kampioenschappen libre. De finales van dit toernooi werden afgelopen donderdag 23 mei gespeeld in biljartcafé Fraans Marie te Albergen. Twaalf deelnemers hadden de finales bereikt en streden om de vleesschotel ter waarde van € 50,00.

 

De twaalf deelnemers werden verdeeld over vier poules van drie met als doel de poulewinnaar te worden om door te stromen naar de halve finale. In poule A schoot Coen Steggink uit de startblokken tegen Theo Stroot. Coen opende met een serie van 12 en 29 en stond na 7 beurten al op 68 van zijn totaal 78 caramboles. Theo bleef in eerste instantie nergens, maar pakte in het kantelmoment van de wedstrijd nog bonuspunten zodat de schade enigszins beperkt bleef. In de tweede wedstrijd deed Theo wat hij doen moest en won in een spannende wedstrijd nipt van Jeroen Webbink, waarna hij in de wachtkamer kon zitten toekijken naar de partij tussen Jeroen en Coen. Laatstgenoemde was geen schim meer van wat hij in de eerste partij liet zien, terwijl Jeroen gestaag verder caramboleerde. Na 14 beurten stond er een 15-3 overwinning voor Jeroen op het bord en was de halve finale bereikt.

 

Poule B

In poule B was het niet de avond van Johnny Hannink. Hij verloor zijn beide wedstrijden van Erik Kroeze en Jan Hendriks. Hoewel Jan Hendriks in zijn eerste wedstrijd tegen Johnny slecht begon, pakte hij op de valreep de 15 punten. Ook Erik Kroeze veroverde tegen Johnny 15 punten zodat er een spannende poulefinale aan zat te komen. Echter Jan dacht hier heel anders over, hij liet Erik geen schijn van kans. In slechts 12 beurten stootte Jan door naar de halve finale. 

 

Karaktertrek

In poule C begonnen Helmuth Kikkert en Marcel Kroeze aardig aan de eerste wedstrijd, maar het vervolg werd een draak. Het leek er op dat de wedstrijd niet uitgespeeld zou worden na 25 beurten, maar met de welbekende karaktertrekken van Marcel Kroeze in de vorm van luchtsprongen perste Marcel er in de 24ste beurt een slotserie van 10 caramboles uit. Helmuth had er geen vertrouwen meer in en verloor zijn tweede partij van Marco Sonder. De poulefinale tussen Marco en Marcel was een mooie spannende pot. Even leek Marco de beslissende voorsprong te pakken en Marcel bij de strot te hebben, maar hij liet het liggen waardoor Marcel de halve finale in sprong.

 

Poule D

In deze poule dacht titelverdediger Luuk Schumer na 20 beurten de eerste winst binnen te hebben, maar hij vergat twee caramboles. Roy Sloot profiteerde hiervan en pakte de eerste winst. Maar omdat Roy in zijn eerste partij nipt verloor van Jos oude Egberink, zat hij op de wipwap. Luuk begon sterk tegen Jos oude Egberink. Hij nam een ruime voorsprong, maar Jos richtte zich op en kwam met een serie van 9 en 11 langszij. Toch was het Luuk die wedstrijd won, maar omdat Jos voldoende punten had vergaard, was Luuk uitgeschakeld.

 

Finales

De halve finale tussen Jos oude Egberink en Marcel Kroeze leek een prooi voor Jos te worden. Na 16 beurten hoefde Jos nog slechts drie caramboles te maken, terwijl Marcel er nog 10 moest. Het leek wel of Jos geen kampioen wilde worden en liet Marcel de partij uit stoten na 19 beurten.  In de andere halve finale leek Jeroen Webbink al zijn kruid al te hebben verschoten. Hij kwam niet in zijn spel terwijl Jan serie na serie maakte. Na dertien beurten had Jan zijn 48 caramboles bij elkaar en kon zich opmaken voor de finale tegen Marcel.

 

Beide heren tankten in de eerste beurt met 4 caramboles vertrouwen, maar Jan was ontketend en bleef doorgaan met series maken, waaronder eentje van 18 caramboles. Marcel was niet bij machte het tij te keren en na 12 beurten was het leed beslecht. De topvorm van Jan die al maanden bezig is bleek niet te doorbreken. Een dik verdiend persoonlijk kampioenschap voor Jan Hendriks. Jan, van harte gefeliciteerd.  

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.