Nieuws

Terug

HU DYNASTY A SCOORT MAXIMAAL

Het biljartseizoen in de gemeente Tubbergen en de gemeente Twenterand is officieel van start gegaan. Tijdens de algemene ledenvergadering op donderdag 25 augustus jl. werd er geloot voor het bekertoernooi, waarmee het seizoen wordt geopend. De teams zijn verdeeld over acht poules, waarna de beste twee teams per poule door zullen gaan naar de “knock-outs”, welke in het nieuwe kalenderjaar zullen worden gespeeld.

 

Hoewel de meeste teams de eerste wedstrijd behoorlijk moeten wennen en enkele weken nodig zijn om het goede gevoel op het groene laken terug te vinden, ging Hu Dynasty A van start alsof ze er nooit van af zijn geweest. Thuis tegen Quick werd er vrolijk op los gespeeld, geen enkele partij ging verloren. Sterker nog, alle spelers speelden ook nog eens boven moyenne en dat betekent een maximale score van 90 punten. Hu Dynasty A legt de lat gelijk hoog en neemt alvast een voorschot op de achtste finales.

 

Hoogste serie

Wil natuurlijk niet zeggen dat er op de andere biljarts slechts werd gespeeld. Er waren een aantal uitschieters. Zo had Johan Braakhuis van Fraans Marie B  aan 6 beurten voldoende om zijn 15 caramboles te verzamelen en gunde hij zijn tegenstander Jan Slot slechts 2 caramboles. Jeroen Webbink bij De West kende ook een goede seizoenstart. Voor 29 caramboles stond hij slechts 9 keer op van zijn stoel.

 

Maandagavond werd het bekerbal geopend in café Kottink. Kottink K ontving RoyalS TT. Voor Kottink K excelleerde Arjan Frons zoals hij dit wel vaker doet en caramboleerde er flink op los. In 9 beurten en met behulp van een serie van 10 caramboles had hij zijn 15 caramboles compleet. Gerlo Fokke gaf in de daaropvolgende partij het antwoord en liep ook slechts 9 keer naar het biljart voor zijn 25 caramboles. Gerlo maakte daarbij een mooie serie van 13 caramboles.  Toch werd de hoogste serie in deze eerste speelweek gemaakt door Ruben de Vries. Ruben spant gelijk de kroon met een megaserie van 37 caramboles.

 

Uitslagen bekertoernooi (speel) ronde 1

KOT – Fraans Marie B  61-65;  Kottink K – RoyalS TT 63-55;  Morsquito – Nobbenhuis  69-57;  Fraans Marie A – Fraans 4   71-47;  De West – Eendracht B   74-53;  Hu Dynasty A – Quick  90-40;  De Spar – TOG 67-73;  Royal – Black Piano  56-71

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.