Nieuws

Terug

HOLTHUIS C KNOKT ZICH NAAR VOLGENDE RONDE IN BEKERTOERNOOI

Afgelopen week werden bij de BOG-KOT de laatste wedstrijden van de eerste ronde in het bekertoernooi gespeeld. Voor alle teams waren er bij aanvang van de laatste speelavond in deze poulefase nog kansen. Zo moest in poule A Royalty een behoorlijke score behalen om in ieder geval van de laatste plek af te komen en dat lukte wel degelijk thuis tegen Kottink K. Toch was de uitslag niet hoog genoeg om een plek in de tweede ronde af te dwingen. Eendracht B  en De Kroeg B streden om de eerste plek in de poule en zijn beiden door. Rudy oude Luttikhuis speelde daarbij een prima partij door zijn 26 caramboles in slechts 8 beurten te verzamelen

 

In poule B was Fraans Marie B gebaat bij een uitglijder van Morsquito of bekerhouder De West, doch dat gebeurde niet waardoor Fraans Marie B werd uitgeschakeld. Luuk Schumer had het weer eens op de heupen en speelde zijn 17 caramboles met behulp van een serie van 11 uit in 10 beurten. In poule C hadden Fraans Marie A en 3FM al een voorschot genomen op de volgende ronde en speelden onderling gelijk. Kottink A moest in eigen huis winnen van de Haambrink A om op de derde plek te eindigen. Daarbij was een hoge score gewenst om als betere derde plaats alsnog door te gaan. Het werd een interessante wedstrijd waarbij liefst 10 van de 12 speler bonuspunten behaalden. Jan Steggink speelde zijn 32 caramboles in slechts 10 beurten uit en mede dankzij hem won Kottink A met voldoende punten voor een vervolg in het bekertoernooi.

 

Teleurstellende avond

In poule D was Nobbenhuis met gemiddeld meer dan 77 punten per wedstrijd heer en meester en ook afgelopen donderdag werd er met ruime cijfers gewonnen van Black Piano. Voor laatstgenoemde werd het nog billen knijpen, maar omdat TOG ook niet overtuigend was tegen Fraans Marie All Stars, met uitzondering van Roy Sloot, want hij had aan 6 beurten voldoende voor zijn 17 caramboles, bekert Black Piano verder.

 

In poule E beleefde Harrie Alberink een bijzondere teleurstellende avond waar hij zelf helemaal niets aan kon doen, want zijn tegenstander Bennie Huiskes van Holthuis C had de ballen gelijk goed liggen en speelde zijn totaal van 80 caramboles in slechts 2 (inderdaad twee) beurten uit, met daarbij een serie van 55 caramboles. Harrie wist nog 3 caramboles te maken, maar dat leverde geen punten op. Gerrit Degger van Holthuis C had aan 9 beurten genoeg voor 24 caramboles. Holthuis C knokte zich werkelijk naar de volgende ronde.  Ondanks een fors verlies van De Spar bekeren zij wel verder. De Molen was in deze poule al zo goed als door en versloeg De Haambrink B met ruime cijfers. Pascal Geeshink beklonk zijn aandeel hierin door zijn 25 caramboles in slechts 6 beurten uit te spelen.

 

Tot slot in poule F was BSV A over drie avonden de beste waarbij Roelf Westera negen keer naar de biljarttafel liep om zijn 14 caramboles te verzamelen. Quick hield ondanks een kleine nederlaag RoyalS TT achter zich, maar laatstgenoemde heeft voldoende punten voor een vervolg in het bekertoernooi.

Alle uitslagen, standen en vervolgwedstrijden in de rubriek Bekertoernooi op deze site.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.