Nieuws

Terug

HANS STROOT GROTE WINNAAR BIJ BILJARTKAMPIOENSCHAPPEN BOG-KOT

Na drie avonden en twee lange middagen biljarten, kan de BOG-KOT terug kijken op een enorm geslaagd evenement. De biljarters verheugden zich op een potje biljarten in de mooie entourage van een biljartarena in zaal Kottink te Geesteren. Uiteraard was de gezelligheid de rode draad die het geheel compleet maakte.

 

Alle deelnemers kwamen minimaal één keer in actie in zaal Kottink. Tijdens de sluitende voorrondes op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond werd er in de verschillende disciplines, te weten libre, bandstoten en driebanden beslist wie er op zaterdag en/of zondag tijdens de finales in actie mochten komen. Bij het driebanden viel op donderdagavond de beslissing en bij het bandstoten werd op vrijdagavond bekend wie de finale zou gaan spelen.

 

Klasse finales Libre

Maar eerst was het op zaterdag de beurt aan de deelnemers van de persoonlijke kampioenschappen libre. Verdeeld over vier klassen werd er gestreden om vier tickets voor de grote finale op zondag. In de vierde klasse was niemand opgewassen tegen de sterk spelende Sylvia Sterkenburgh. Ook Michel Frons, die eerder al zijn broer uitschakelde in 6 beurten, kon in het allesbeslissende duel geen vuist maken tegen Sylvia en dus de finale op zondag aan Sylvia moest overlaten.

 

In de derde klasse speelde Jan Steggink zeer gedreven en behaalde in drie wedstrijden het maximum aantal punten. Toch moest Jan het onderspit delven in de beslissende wedstrijd tegen Hans Stroot en dus ook de tweede finalist bekend was. In de tweede klasse waande Johan Letteboer zich in hogere sferen toen bleek dat hij de meeste punten behaalde in zijn poule. Echter bleek dat Theo Stroot alle drie wedstrijden had gewonnen en hij dus mocht strijden voor een plek in de finale. Helaas voor Theo was Marcel Kroeze te sterk in de beslissende wedstrijd. Marcel speelde een foutloze middag.

 

Tot slot zat in de eerste klasse de spanning er goed in. Frank oude Geerdink had in zijn slotpartij voldoende aan slechts 4 punten, maar had hier nog de grootste moeite mee. Ternauwernood wist hij de blamage te voorkomen en speelde de beslissende wedstrijd tegen de altijd kalme René Broekhuis. René speelde ondanks een eerste verliespartij zeer gedegen en eiste ook de finaleplek op door winst op Frank.

 

DRIEBANDEN

Bij de finales driebanden schoot Aloys Nijhuis uit de startblokken. Met een mooie serie van 6 caramboles zette hij Tom Kamphuis al snel op een ruime achterstand om vervolgens de partij winnend af te sluiten. Johan Letteboer speelde zo ongeveer zijn slechtste partij van de laatste 5 jaar en wist maar 2 caramboles te maken tegen Martin Sleumer. Ook tegen Aloys Nijhuis kreeg Johan het maar niet lopende. Martin Sleumer kwam steeds beter in vorm en pakte wederom de volle buit tegen Tom Kamphuis, met als gevolg dat de laatste wedstrijd een waardige finale werd. In deze finale pakte Martin tot twee keer toe een voorsprong, maar zag Aloys ook twee keer bijna langszij komen. Toch wist Martin nog één keer de “schwung” er in te krijgen en kroonde zich hiermee tot kampioen driebanden.

 

BANDSTOTEN

Bij het bandstoten waren nog 8 deelnemers in de strijd voor de titel. Verdeeld over twee poules won Maikel Oldenburger zijn drie partijen en was het Hans Stroot die op zijn beurt in de andere poule alle partijen won. Omdat Hans ook in de finales van het libre zat, banjerde hij heen en weer tussen twee tafels en hoe de man het vol hield, mag Joost weten. Maar toch hield Hans zich staande en won zowaar ook de finale tegen Maikel Oldenburger en werd daarmee de winnaar van de persoonlijke kampioenschappen bandstoten.

 

LIBRE

In de finale voor het libre was Sylvia Sterkenburgh veruit de favoriet voor de titel. Hetgeen zij tot dusver had laten zien, was voor menigeen duidelijk dat haar moyenne eigenlijk te laag was. Dat bleek andermaal in haar eerste partij tegen René Broekhuis. In slechts 10 beurten behaalde zij de eerste volle buit en dat deed zij nog eens dunnetjes over tegen Marcel Kroeze. Hoewel Marcel ook verloor van Hans Stroot, pakte hij wel het maximum aantal punten tegen René, waardoor hij toch nog een kans had om eerste te worden. De beslissende partij ging uiteindelijk tussen Sylvia en Hans. Sylvia had bij aanvang van deze partij drie punten voorsprong. Echter een Hans Stroot die van biljart naar biljart hobbelde deze middag, liet zich niet van de wijs brengen en maakte het verschil in aantal te maken in caramboles tussen beiden in slechts twee beurten ongedaan. Vanaf dat moment was Hans favoriet, ware het niet dat de spanning beide spelers in de macht kreeg. Sylvia kreeg de moeilijkste ballen voorgeschoteld en kon het tij niet keren. Hans speelde na 25 beurten zijn partij uit waardoor Sylvia in de gelijkmakende beurt liefst alle 8 nog te maken caramboles moest maken. Helaas werd dit haar te machtig en kreeg Hans na 7 wedstrijden biljarten eindelijk rust, alhoewel hij nog wel heel veel prijzen op te halen had. Met recht, beste biljarter van de BOG-KOT 2021-2022,  HANS STROOT.

 

Alle prijswinnaars op een rijtje:

PK LIBRE:  1e prijs Hans Stroot, 2e prijs Marcel Kroeze,  3e prijs Sylvia Sterkenburg, 4e prijs René Broekhuis

 

PK BANDSTOTEN: 1e prijs Hans Stroot, 2e prijs Maikel Oldenburger, 3e prijs Jos Juninck en Hans Olsman

 

PK DRIEBANDEN: 1e prijs Martin Sleumer, 2e prijs Aloys Nijhuis, 3e prijs Johan Letteboer, 4e prijs Tom Kamphuis

 

10 OVER ROOD:  winnaar vrijdagavond:  Coen Steggink

                                 Winnaar zondagmiddag:  Jan Hendriks

 

Poulewinnaars voorrondes (vleesschotel)

1e klasse:  Ruben de Vries en Eric Maathuis

2e klasse: Piet Saris en Bert Bruggeman

3e klasse: Hans Stroot en Hans Olsman

4e klasse: Martin Haarhuis, Eddy Kroeze en Sylvia Sterkenburgh

Bandstoten: Peter Stubener, Jos Juninck, Hans Stroot en Luuk Schumer

Driebanden: Martin Sleumer

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.