Nieuws

Terug

HAAMBRINK B LOOPT UIT

In groep Tegels van de biljartvereniging BOG-KOT is de achtste speelronde reeds onderweg. Hoewel het eind nog lang niet in zicht is, zet de Haambrink B al wel een klein beetje de druk op de concurrentie. Het hoogste puntenaantal van deze week was namelijk voor de koploper en dat betekent dat je dan uit loopt. Om te bewijzen dat De Haambrink B wellicht ook zonder Gerrit Schuttevaar kampioen kan worden, hebben ze hem deze week buiten spel gezet. En ook dat pakte goed uit, want waar de uitblinker ontbreekt, staan er anderen op. Martin Sleumer (Haambrink B) en Jan Hendriks (TOG) maakten er onderling een fantastische wedstrijd van. De partij was na slechts 10 beurten uit en beide heren mochten 8 punten op het wedstrijdformulier noteren. Martin speelde een mooie serie van 16 bijeen en Jan had voldoende aan een serie van 11 caramboles. Ook Jan ten Hove van de Haambrink B droeg zijn steentje bij. Een ware 9-punter door zijn 29 caramboles in 9 beurten bij elkaar te spelen.

 

Lek te boven

De Eendracht B beleeft enkel pieken en dalen. Wordt de ene week een slechte score genoteerd, dan herstelt men zich de volgende week met een dikke 30-er. Deze week was het weer de beurt aan een piek op bezoek bij Fraans Marie B. Rianne Drenthen van de Eendracht B was op dreef en kwam slechts 10 keer uit haar stoel om 13 caramboles te vergaren. Nobbenhuis lijkt het lek te boven te zijn. Na de bijzonder slechte start de eerste vier wedstrijden, werden de laatste twee met een zege gevierd. Ze zijn dan nog wel hekkensluiter, maar het zelfvertrouwen neemt in ieder geval langzaam toe. Speelden Fox A en Fox B onderling alle partijen in minder dan 20 beurten uit, in Aadorp leek het op papier een lange avond. Drie wedstrijden bij Aahoes tegen Holthuis C hadden de maximale 25 beurten nodig.

 

Groep Oude Geerdink

Speelronde 9 in groep Oude Geerdink brachten weinig verrassingen deze week. De Haambrink A was thuis veel te sterk voor Kottink A. Hoewel Kottink A vier wedstrijden uitspeelde, sprokkelde het toch veel minder punten bijeen dan De Haambrink A, dat vijf wedstrijden uitspeelde. Het verschil werd gemaakt in de bonuspunten. Koploper Kottink K moest een beroep doen op uitbater Jan Kottink en zette hiermee de joker in. Jan speelde sinds zeer lange tijd weer eens een wedstrijd en is het zeker nog niet verleerd. Jan had aan 10 beurten genoeg om zijn 19 caramboles te vergaren.

 

Zowel Jos Mensink als Walter Pouwels van 3Fm en Johan Scheepers van Morsquito maakten een mooie serie van 18 caramboles in hun partij. Echter het was wederom Erik Slot van De West die aanspraak mag maken op de langste serie van deze week, namelijk 26 caramboles.

 

 

 

DRIEBANDEN COMPETITIE

 

Deze week is de competitie driebanden van start gegaan bij de BOG-KOT. Acht liefhebbers gaan één keer per maand op woensdagavond onderling de strijd aan om titelverdediger Martin Sleumer van de troon “beste driebander” te stoten. Dat dit een lastige klus zal gaan worden liet de kampioen van vorig seizoen gelijk op de eerste speelavond al goed merken. Voortvarend ging hij van start en liet over twee partijen gelijk al een moyenne van meer dan 0,5 noteren. Een uitstekende partij in 18 beurten met daarin een serie van 4 caramboles sierden hem. Koploper is hij echter nog niet na de eerste speelavond. Johan Letteboer windt er geen doekjes om en heeft zeker plannen dit seizoen. Hij liet zich niet intimideren door het prima spel van Sleumer en wachtte geduldig zijn kansen af. De volle winst over twee partijen tot resultaat. Tom Kamphuis kwam ondanks een mooie serie van 4 caramboles nog niet echt tot zijn normale spel. Met name tegenstander Dik Oostendorp bleek een lastige opponent. Beiden gunden elkaar geen degelijke bal. Nieuwkomers Harm Kok en Wim van Dijk moeten nog behoorlijk wennen aan dit lastige spel.

 

Uitslagen 1e speelavond (in caramboles/beurten/in punten)

Wim van Dijk – Harm Kok (8-8/30/6,5-8); Martin Sleumer – Johan Letteboer (11-10/25/9-10); Tom Kamphuis – Harm Kok (12-1/30/10-1); Martin Sleumer – Dik Oostendorp (12-2/18/10-2); Wim van Dijk – Johan Letteboer (5-10/28/4-10); Tom Kamphuis – Dik Oostendorp (6-6/30/5-6,5)

Overige uitslagen en standen vindt u op http://biljartpoint.nl

 

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.