Nieuws

Terug

HAAMBRINK B HIJST KAMPIOENSVLAG

Wekenlang leefden de biljarters van de Haambrink B toe naar de laatste competitiewedstrijd, want van meet af aan waren de Mariaparochianen verwikkeld in een strijd dat nog wel eens een mooi eindresultaat op zou kunnen leveren. Gedurende de eerste competitiehelft was het stuivertje wisselen met Fox B en Fraans Marie B, waarna vanaf januari de koppositie definitief werd veroverd. Langzaam raakten de andere twee teams het spoor bijster, maar was daar plots de opmars van Holthuis C. Dichter en dichter kwam ze bij koploper Haambrink B en tot overmaat van ramp werd voor aanvang van de allesbeslissende wedstrijd ook nog eens 11 strafpunten bij de Haambrink in mindering gebracht vanwege te vaak inloten. Het verschil met nummer twee Holthuis C was slechts 8 punten en laatstgenoemde ging in Tubbergen op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst Fox B.

 

Sportieve plicht

Men zegt wel eens:  “kampioen worden doe je door van de kleintjes te winnen” en dat was ook de laatste opdracht voor Haambrink B dat voor de slotwedstrijd op bezoek ging bij hekkensluiter Nobbenhuis in Langeveen. Nobbenhuis begon frank en vrij aan de wedstrijd en verzuimde niet haar sportieve plicht te vervullen. Algauw werd duidelijk dat de “turftrappers” geenszins van plan waren het de heren uit Mariaparochie ook maar wat makkelijk te maken. Toch zag het er na twee partijen nog rooskleurig uit voor de Haambrink dat via Martin Sleumer en Jan ten Hoeve 11 punten behaalde en de voorsprong op Holthuis met 5 punten had uitgebreid. In de twee vervolgpartijen was duidelijk zichtbaar wat spanning met mensen kan doen. Gerrit Lühen en Jan ten Hove speelden Nobbenhuis in de kaart en voegden geen enkel punt toe. Gespannen werd gevraagd naar de tussenstand bij de concurrentie. Met op beide locaties nog twee partijen te gaan was de voorsprong van de Haambrink geslonken tot slechts drie punten, want ook captain Anthoon Hummels slaagde er niet in bonuspunten te verzamelen.

 

Redder in nood

In de voorlaatste partij bleef Henk Kok zijn zenuwen de baas en verdiende vijf punten voor de Haambrink, terwijl Holthuis C geen bonuspunten kon toevoegen. In de allesbeslissende partij was uiteindelijk Johan Vetketel de redder in nood. Met een openingsserie van 10 caramboles liet hij zien hoe je met druk om moet gaan om vervolgens in slechts 10 beurten zijn partij uit te spelen. Een opbrengst van acht punten waardoor het eindresultaat van Fox B – Holthuis C er niet meer toe deed. De beker werd in de lucht gehouden en de vlag kon worden gehesen. De Haambrink B kampioen van groep Tegels 2018-2019 in de biljartcompetitie BOG-KOT.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.