Nieuws

Terug

GROEP OUDE GEERDINK ONGEMEEN SPANNEND

De biljartcompetitie in de gemeenten Tubbergen en Twenterand, onder de noemer BOG-KOT, is momenteel ongekend spannend. Met name in groep Oude Geerdink mengen zich steeds meer teams in de strijd om de koppositie. Quick kon andermaal de druk niet aan en kreeg in eigen huis slechts 18 punten mee en dat terwijl de man van de hoge series, Jacco Stielstra, hiervan al 8 punten had vergaard. Hij speelde zijn liefst 73 caramboles in niet meer dan 10 beurten uit met een magistrale serie van 29 caramboles.

 

Zesde koploper

De Molen uit Fleringen schaarde zich lange tijd in de schaduw van de top, maar door het minder presteren van de concurrentie mag De Molen voor minimaal één week boven aan pronken. Zij zijn hiermee de zesde koploper van dit seizoen en dat zouden er zo nog maar meer kunnen worden. Want met een wedstrijd minder gespeeld kunnen zowel Morsquito als KOT nog voorbij steken. KOT uit Vriezenveen beleefde mede dankzij Herman Ossevoort een mooie avond in de huisderby tegen de Eendracht A. Herman kwam tien keer naar de tafel lopen om zijn 21 caramboles te vergaren. Een ruime overwinning voor KOT waarmee zij zich volledig in de strijd mengen om de titel.

 

Ook Morsquito haalde aardig uit. In eigen huis werd Kottink K ruim aan de kant gezet waarmee de Albergenaren de voormalig koploper nog verder terug drukten op de ranglijst. Tevens haalde Morsquito hier behoorlijk sportieve revanche mee, want in de eerste confrontatie kregen ze slechts 10 punten mee. Ondanks dat Bödeke een prima partij speelde tegen Quick waarmee het een mooi aantal punten haalde, moeten zij toch de rode lantaarn overnemen van RoyalS TT, want laatstgenoemde speelde eindelijk in normale doen en behaalde een mooie overwinning op Kottink A.

 

Groep Tegels

Ook in deze groep is het spannend in de top, hoewel De Haambrink B tot op heden nog fier overeind blijft. Het Wapen van Vriezenveen opent sinds vorige week de aanval en heeft ook deze week de opmars voortgezet. Opnieuw een prima overwinning waarbij Henk Lusseveld de volle winst pakte. Hij speelde 22 caramboles uit in 8 beurten. Holthuis C leek aanvankelijk een grijze muis in de competitie, maar heeft inmiddels de subtop bereikt. Vorige week vernederden ze Nobbenhuis en namen 44 punten mee naar Westerhaar. Deze week werd er na vijf overwinningen weer eens een verliesbeurt genoteerd, want koploper De Haambrink kwam op bezoek en ging met een nipte overwinning huiswaarts. Bij BSV A speelde Jan Westera zich in de kijker. Negen beurten waren voldoende voor zijn 20 caramboles. Willem Kolthof van TOG had een beurtje meer nodig, maar hij moest er dan ook 21 maken.

Voor alle uitslagen en standen kijkt u op https://www.biljartpoint.nl/index.php?district=90

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.