Nieuws

Terug

Fraans Marie B leeft zich uit in Langeveen

Vorige week dachten de biljarters van Nobbenhuis uit de rats te zijn gekomen en mentaal weer een beetje in de lift te zitten. Echter deze week werd hen ongenadig een gigantische dreun uitgedeeld. Fraans Marie B kwam op bezoek in Langeveen en leefde zich even heerlijk uit op het prima biljart van café Nobbenhuis. Een monsterscore die we zeker de laatste drie jaar niet meer hebben meegemaakt. Alle zeven partijen werden in winst omgezet waarbij liefst zes partijen drie of meer bonuspunten werden behaald. Marco Sonder speelde zijn 23 caramboles in 10 beurten uit, Leo Kamphuis deed zijn 14 caramboles in een beurt minder en Wilco Kuipers deed er nog een schepje bovenop en sprokkelde zijn 13 caramboles in slechts 8 beurten bijeen. Met deze recordzege dicht Fraans Marie B in één keer het gat met koploper Haambrink B.

 

Gezellig

De Haambrink B moest in eigen huis haar meerdere erkennen in het Wapen van Vriezenveen A. Laatstgenoemde moet ook zeker serieus rekening mee gehouden worden, want met regelmaat zit dit team boven de 30 punten te scoren. Datzelfde geldt ook voor TOG uit Vriezenveen dat deze week de burenderby met BSV A in een ruim voordeel beslechtte. Fox B deed uitstekende zaken en heeft de aansluiting met de koplopers hervonden. Bij Fox B speelden zowel Tonnie Lucas als Robert Goossen hun partij in slechts 10 beurten uit. In Westerhaar was het op de dinsdag behoorlijk gezellig en dat vertaalde zich in lange partijen. Liefst vijf keer werd de 20 beurten gepasseerd waarvan ook nog eens drie partijen niet werden uitgespeeld. Toch was er wel degelijk een uitblinker, want Ard Bijker liep slechts vijf keer van het schap naar de biljarttafel om zijn 19 caramboles te vergaren. Hiermee voert hij voorlopig de ranglijst “snelste wedstrijd” aan.

 

Groep Oude Geerdink

In groep Oude Geerdink zijn de verschillen op de ranglijst niet zo heel groot. Vanaf plek vier gaan er een aantal teams als een jojo op en neer. Dat ervaren ook Quick en Morsquito. Zat laatstgenoemde de laatste tijd juist in de lift, na de uitwedstijd tegen Quick daalt het weer af. Liefst 3 partijen leverden geen enkel punt op. Quick in tegenstelling kwam dit seizoen voor het eerst boven de 30 punten uit. Mede dankzij uitbater Richard Quick, hij had aan 10 beurten genoeg om zijn 17 caramboles te maken.

 

Rode lantaarn

Met een wedstrijd meer gespeeld heeft de Haambrink A wellicht tijdelijk de koppositie opgeëist. In het hol van de leeuw werd Fraans Marie A met een ruime zege verslagen. Jan Reinerink van Haambrink A speelde hierbij een prachtige partij. Met behulp van een serie van 20 caramboles speelde hij zijn 46 in slechts 6 beurten uit. Regerend kampioen 3FM was maar wat blij met de aanwezigheid van Frank Kroeze. Frank behaalde 9 van de totale 15 punten voor 3FM, door zijn wedstrijd in 8 beurten te beëindigen. RoyalS TT heeft de rode lantaarn overgedragen aan De Eendracht A. Huub Rietmeijer had deze avond de beste vorm en had aan 9 beurten genoeg om een groot aandeel in de score op te eisen. Kienhuis is de naam van de hoge series, want zowel Gerard Kienhuis van De Spar als Jan Kienhuis van Kottink K maakten een prachtige serie van 20 caramboles.

Voor alle uitslagen en standen kijkt u op http://biljartpoint.nl

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.