Nieuws

Terug

FRAANS MARIE B KAMPIOEN

Het is dan eindelijk gelukt. Fraans Marie B is kampioen van de groep Oude Geerdink Sanitair bij de BOG-KOT. Vorig jaar werd de titel op een haar na misgelopen, maar het team revancheerde zich op sportieve wijze en deed dit seizoen opnieuw een gooi naar de eeuwige roem. Vanaf de vierde speelronde meldden de Albergenaren zich al als koploper en werd er een grote voorsprong opgebouwd. Toch werden in het zicht van de haven de teugels wat losser vastgepakt en kwamen concurrenten als De Kroeg A en De Eendracht B dichterbij. Een kraker van jewelste had op de laatste speelronde in het vat gezeten, echter De Kroeg A haakte vroegtijdig af in de strijd. Enkel De Eendracht B bleek nog een dreiging op de laatste speelavond.

Vastberaden

Spanning was wel degelijk aanwezig bij de Fraans Marie B, maar de mannen waren vastberaden om de enorme supportersschare die naar biljartcafé Fraans Marie waren gekomen niet teleur te stellen. Leo Kamphuis en Frank Braakhuis haalden de eerste twee overwinningen binnen en Marco Sonder gaf het team in de derde partij een extra boost om ook de drie bonuspunten er nog eens bij te pakken. Op dat moment schemerde al langzaam door dat De Eendracht B als dusdanig veel punten had laten liggen, dat de vlag al kon worden gehesen. Het werd rumoeriger, maar Alfred Bruns en Martin Haarhuis harkten ook twee overwinningen binnen. De laatste partij van Egbert Sonder deed er al lang niet meer toe, maar Egbert kon niet achterblijven en wandelde alvorens zijn laatste carambole te maken nog even naar de gang om daar de feesttoeter even op te halen om het feestje officieel in gang te zetten. Al met al het seizoen in stijl afgesloten met een sprankelend kampioenschap. Fraans Marie B, van harte gefeliciteerd.

 

Afgetroefd

De biljarters van de Eendracht B hadden zich wellicht een ander begin van de hun laatste wedstrijd met een kleine kans op de titel voorgesteld. Na de eerste twee partijen stond de teller slechts op 9 punten. De Molen vervulde haar sportieve plicht en na vier partijen was de kans geheel verkeken. Geen titel voor de Eendracht B. Zij kunnen zich voorbereiden op de bekerfinale aankomende dinsdag.

 

De uitslag van De Kroeg B – Holthuis C is nog bekend. Voor de eindstand gaat u naar https://biljartpoint.nl/index.php?page=stand&poule=1&compid=20&district=90

 

 

Uitslagen groep Oude Geerdink Sanitair

Quick – Haambrink B 43-71;  De Kroeg B – Fraans Marie All Stars 80-45;  Eendracht B – De Molen 59-59;  Fraans Marie B – De Kroeg A 81-43;  Quick – Royalty 53-58;  Wapen van Vriezenveen A – BSV A 56-68; Haambrink B – Fraans Marie All Stars 54-46;  De Kroeg B – Holthuis C nnb

 

 

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.