Nieuws

Terug

FOX A VEROVERT SUPERCUP

Het biljartseizoen 2018-2019 van de BOG/KOT is officieel geopend. Woensdag 29 augustus j.l. werd afgetrapt met de jaarlijkse ledenvergadering. Café Nobbenhuis in Langeveen was net groot genoeg om de belangstellenden te bergen. Op donderdag 30 augustus werd er daadwerkelijk op het biljard gespeeld. De vereniging opende het seizoen met de supercup tussen de kampioenen van vorig seizoen over de beide groepen, te weten 3FM en Fox A.

 

In het prachtige en gezellige café Het Wapen van Vriezenveen ging na de loting van de wedstrijden het strijdtoneel open. De gemoedelijke sfeer onder de biljarters vertaalde zich niet in een mooi spel. De eerste partij verliep dan ook zeer moeizaam waarbij captain Roel v/d Aa van 3FM en Thijs Mittendorff elkaar geen degelijke carambole gunden. Toch werd na 22 beurten de partij in het voordeel van Fox A beslecht met 4-2. De tweede partij kende weinig verschil, maar wederom was het Fox A dat de voorsprong iets uit kon breiden (4-3). Martin Klaas had duidelijk geen last van zenuwen en ging voortvarend van start in zijn partij tegen Bert Bruggeman. Snel bouwde hij een verschil op en bracht zijn opponent geheel uit zijn comfortzone. Bert kwam niet in zijn vertrouwde spel en incasseerde in slechts 14 beurten een 7-0 nederlaag.

 

Comeback

Een overwinning was noodzakelijk aan de kant van 3FM en Christiaan Hek leek dat aanvankelijk te begrijpen. Hij begon uitstekend waarbij veel bonuspunten in de maak waren. Echter halverwege haperde de motor van Hek en de bonuspunten vloeiden in de prullenbak. Ook tegenstander Werner Stroot van Fox kon geen potten breken, 4-2 in het voordeel van 3FM, maar zeker niet voldoende om de spanning terug te brengen. In de voorlaatste partij stonden Walter Pouwels en Jan Ellenbroek tegenover elkaar. Walter won de toss en nam de afstoot. Dat was een prima zet, want gelijk de eerste beurt scoorde Walter liefst 21 caramboles bij elkaar. Echter Jan was niet geheel onder de indruk. Gezien het feit dat Jan er 37 minder moest maken, zijn series van 5 en 6 prima punten, en dat speelde Jan goed. Helaas kon Jan de concentratie niet geheel vasthouden en zo profiteerde Walter door de partij in 13 beurten met 7-2 af te sluiten. Een prima comeback van 3FM, want de spanning was met slechts 3 punten verschil weer helemaal terug.

 

Finale

De laatste beslissende partij was voor Jos Mensink (oud-speler van Fox A) en William Leemhuis, juist nieuwkomer bij Fox A. Jos moest hoe dan ook zijn 40 te maken caramboles uitspelen en tevens met minimaal drie punten verschil winnen. Beiden waren in opperste concentratie en hadden enigszins last van de spanning. De wedstrijd brak maar niet open en zeker Jos speelde niet met zelfvertrouwen, terwijl William prachtige caramboles maakte en zo al stiekem 2 punten had vergaard. Op dat moment produceerde Jos zijn hoogste serie en sloot zijn partij af met een mooie serie van 12. Maar omdat de 20 beurten de revue al was gepasseerd ontbraken de nodige bonuspunten en had William met zijn 2 punten voldoende voor de overwinning van Fox A. 

 

Als afsluiter van de avond dankte voorzitter Martin Sleumer de leden van het Wapen van Vriezenveen voor het prima in banen leiden van de gehele wedstrijd en werd de Supercup uitgereikt aan de winnaar, Fox A.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.