Nieuws

Terug

EENDRACHT B OPPERMACHTIG NAAR HALVE FINALES BEKERTOERNOOI

Biljartvereniging BOG-KOT begon het nieuwe kalenderjaar met het vervolg van het bekertoernooi. De kwartfinales stonden deze week op het programma en daarin speelde de Eendracht B op eigen locatie in Vriezenveen tegen Aahoes A uit Aadorp. Laatstgenoemde mocht toch het meeste vertrouwen genieten, omdat beide vorige rondes overtuigend en ruim werden gewonnen, in tegenstelling tot de Eendracht B, dat toch ternauwernood de vorige ronde overleefde. Wellicht hebben de oliebollen niet veel goeds gedaan bij de biljarters uit Aadorp, want geen enkele partij werd in hun voordeel beslecht. De heren uit Vriezenveen waren fris en scherp en zetten alle vijf partijen om in winst. Een afgetekende overwinning en een plek in de halve finales.

 

Foutje, bedankt.

Op dezelfde locatie in Vriezenveen kreeg koploper van de groep Oude Geerdink Tegels team De West op bezoek. Een bijzonder spannende avond waarbij beide partijen zonder sprankelen er een evenwichtige wedstrijd van maakten. Twee winstpartijen voor beiden en ééntje niet uitgespeeld. Bennie Olsman van TOG maakte de eindstand op en concludeerde dat De West met één punt verschil gewonnen had. Foutje, bedankt. Het geluk van TOG kwam uit een verrassende hoek, ware het niet dat het wedstrijdsecretariaat van de BOG-KOT altijd alles na kijkt. Bij controle van het wedstrijdformulier bleek dat de heer Olsman de tegenstander twee punten te veel had toe bedeeld, waardoor TOG toch recht heeft op een plek in de halve finales.

 

Black Piano speelde in het gelijknamige gezellige café een thuiswedstrijd tegen Morsquito uit Albergen. Ook hier was het (in ieder geval op papier) een spannende wedstrijd. Beide teams wonnen twee partijen en de vijfde partij werd niet binnen de maximale dertig beurten uitgespeeld. Toch trok Black Piano aan het langste eind, want zij verzamelden uiteindelijk 4 punten meer dan de tegenstander. De Kroeg B en De Molen speelden deze week de uitgestelde wedstrijd uit de tweede ronde. In eigen huis was de Kroeg B net iets te sterk voor de biljarters uit Fleringen. Op 20 februari speelt De Kroeg de kwartfinale tegen Marcant.

 

Uitslagen

De Kroeg B – De Molen 17-15 (tweede ronde);  TOG – De West 15-14;  De Eendracht B – Aahoes A 22-8;  Black Piano – Morsquito 16-12

 

Vervolgprogramma

Donderdag 20 februari 2020;  De Kroeg B – Marcant

Donderdag 16 april 2020;  TOG – De Kroeg B / Marcant

Donderdag 16 april 2020;  Black Piano – De Eendracht B

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.