Nieuws

Terug

TOM KAMPHUIS KAMPIOEN DRIEBANDEN

Eind oktober vorig jaar ging bij biljartvereniging BOG-KOT de competitie driebanden van start. Verdeeld over twee poules gingen de liefhebbers van deze discipline van start om aan het eind van de streep bij de eerste drie te eindigen, om zodoende een plekje in de finales af te dwingen. Maandagavond 24 april jl. brak dat moment van de waarheid aan. De finalisten Aloys Nijhuis, Tom Kamphuis, Marcel Asbreuk, Hans Olsman, Rudy oude Luttikhuis en Jan Keizer werden door loting wederom verdeeld over twee poules, waarna de poulewinnaars de uiteindelijke finale speelden.

 

In poule A opende Tom Kamphuis de titelstrijd tegen Marcel Asbreuk. In beurt 27 speelde Tom zijn 13 caramboles uit en verzekerde zich van de maximale score. Marcel wist in de gelijkmakende beurt niet langszij te komen, uitslag 10-8. De tweede partij in deze poule ging tussen Rudy en Marcel. Beiden wisten er geen spektakelstuk van te maken en beëindigden de partij in een 8-8 gelijkspel. In de sluitende partij in deze poule moest Rudy dan van Tom winnen, terwijl Marcel gebaat was bij een slecht resultaat van beiden. Even leek dat laatste in de maak. Beide heren kregen geen overtuiging in hun spel en bij een tussenstand na 26 beurten zou Marcel de finalist zijn. Maar op zijn Duits maakte Tom in de slotfase toch nog enkele caramboles erbij en eiste de finaleplek op, uitslag 4-6,5.

 

In poule B was Aloys Nijhuis met het hoogste moyenne en vaak geraffineerde spel veruit de favoriet. Echter het stroopte voor geen meter bij Aloys waardoor zijn tegenstander Hans Olsman gedurende de partij steeds meer vertrouwen tankte en na 25 beurten zelfs de overwinning pakte, 4-10. Ook de tweede partij bleef Aloys in hetzelfde vaarwater zitten, terwijl Jan Keizer ook niet overtuigde, uitslag 4-6 in het voordeel van Jan. In de beslissende partij tussen Hans en Jan bleef het lang spannend. Hans had aan 7 caramboles genoeg voor een finaleplek. Na zeven beurten had Hans al vijf caramboles te pakken, maar zat het behoorlijk tegen. Langzaam maar zeker nam Jan de voorsprong, maar ook zijn geluk zat vervolgens niet mee. Het was toch Hans die de bevrijdende caramboles maakte, uitslag 9-9.

 

De finale tussen Hans Olsman en Tom Kamphuis werd er wel eentje om van te smullen. Hoewel het geluk bij Hans niet ontbrak, maakte Tom een aantal zeer fraaie ballen. Tot aan de tiende beurt wist Hans nog in de buurt van Tom te blijven, maar daarna was het “showtime”. Het beste was bewaard voor het laatst en in slechts 16 beurten speelde Tom zijn 13 caramboles bij elkaar en het kampioenschap en feit. In 2018-2019 was Tom Kamphuis ook kampioen driebanden. Martin Sleumer nam na de coronastop vorig seizoen het stokje over. Nu is de titel terug in huize Kamphuis.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.