Nieuws

Terug

DE WEST BEKERWINNAAR BOG-KOT

Zaterdag 29 april was de grote dag voor de bekerfinale bij de biljartvereniging BOG-KOT. Tussen het biljartgeweld van de persoonlijke kampioenschappen door, stond rond de klok van 17.00 uur de bekerfinale tussen Fraans Marie A en De West op het programma. Dat de afstoot een uurtje later werd, deerde in de gezellige ambiance van café restaurant Fraans Marie eigenlijk niemand.

 

Halve finales

Voorafgaand aan de finales werden dinsdag 25 april jl. de halve finales gespeeld. Fraans Marie A had in deze halve finale geen kind aan TOG uit Vriezenveen. In de zesde en laatste partij kon enkel een wonder TOG nog redden van uitschakeling. Dit gebeurde niet waardoor Fraans Marie A bekerfinalist werd. In de andere halve finale tussen 3FM en De West was de spanning wel om te snijden. Na drie partijen had De West een aardige marge opgebouwd, echter Mark Meijer van 3FM bracht het verschil terug tot slechts één punt na vier partijen. Na een zeer matige vijfde partij en drie punten voorsprong voor De West, had Herman Reekers de zenuwen het meest onder controle en eiste de andere finaleplek op.

 

Angstgegner

Voor Fraans Marie A was De West dit seizoen een “angstgegner”. In de competitie werd Fraans Marie A tot twee keer toe met ruime cijfers verslagen, dus was het tijd voor de Albergenaren om daar wat aan te doen. De eerste partij van de bekerfinale ging tussen de bestuursleden Ben Geerdink en Johan Letteboer en na 20 beurten deelde Johan het eerste tikje al uit, 12-8 in het voordeel van De West. Ook Sylvia Sterkenburg die deze middag in de persoonlijke kampioenschappen geen vuist kon maken, kwam nu wel degelijk goed beslagen ten ijs. Na 16 beurten won zij met 15-7 van Eddy Kroeze en het tweede tikje was een feit. Jan Webbink en Aloys Nijhuis maakten er beiden een mooie spannende partij van, echter het was wederom De West die voorsprong uitbouwde tot liefst 15 punten. Fraans Marie moest nu echt gaan antwoorden. De partij tussen Erik Kroeze en Rob Hartman ging gelijk op, maar beiden speelden niet overtuigend. Zo gelijk op als het ging werd dan ook het resultaat waardoor de voorsprong van De West intact bleef. In de vijfde partij bleek Herman Reekers wederom de man in vorm. Met een prachtige serie van 14 caramboles zette hij zijn tegenstander Theo Stroot behoorlijk onder druk. Theo pruttelde nog iets tegen, maar na 14 beurten speelde Herman de partij uit. De zesde partij behoefde niet meer gespeeld te worden, want de winnaar was al bekend. De West is de eerste bekerwinnaar sinds de fusie tussen de BOG-KOT en mag de prachtige grote wisselbokaal voor een jaar een mooi plekje geven bij thuisbasis de Eendracht. Team De West, van harte gefeliciteerd.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.