Nieuws

Terug

DE SPAR HAALT KAMPIOENSCHAP MET GROTE MOEITE BINNEN

Wie ooit geld ingezet zou hebben dat De Spar niet kampioen zou worden, had zich gisteravond bijna rijk gerekend. Het scheelde niet veel voor de biljarters uit Mariaparochie om er op de valreep naast te grijpen. Een verrassende ontknoping met een kraker van een slotpartij had niemand zich vooraf kunnen bedenken.

 

Vanaf speelronde zeven stond De Spar 26 punten voor op belager Kottink K. Vanaf dat moment was er geen enkel team meer opgewassen tegen De Spar en werd overwinning na overwinning geboekt met als gevolg dat na 18 speelronden de voorsprong was uitgebreid naar liefst 77 punten. Iedereen weet dan, De Spar wordt kampioen, zelfs de biljarters van De Spar zelf durfden het te uit te spreken. Toch kwam er een smetje op de aanstaande kampioen en lieten ze juist bij het zien van de eindstreep steeds meer punten liggen. De nog altijd nummer twee van de ranglijst Kottink K bleef wel gewoon scoren en kwam uitgerekend na de voorlaatste speelronde weer op 26 punten achterstand van De Spar. Toch werd er bij Kottink K niet gesproken over een kampioenschap, zelfs niet in de wetenschap dat zij de laatste wedstrijd bij De Spar op bezoek moesten.

 

Na een matige eerste partij gaf Arjan Frons het startsein voor Kottink K om het thuisteam aan te pakken. In 8 beurten pakte hij de volle buit waardoor de marge op Kottink K kleiner werd. Het thuisteam was zichzelf niet meer en ieder greintje geluk ontbrak. In de volgende drie partijen trok Kottink K de wedstrijd naar zich toe waarbij na vijf partijen het onmogelijke toch mogelijk werd. De stand op de ranglijst was op dat moment exact gelijk. Een kraker van jewelste tussen Jan Kienhuis en Gerard Kienhuis moest beslissen wie de kampioen in groep Oude Geerdink zou worden. De eerste 10 beurten gingen gelijk op, maar met behulp van een serie van 16 caramboles liep Gerard uit. Jan verweerde zich in de slotfase nog wel met een serie van 14 caramboles, maar deze kwam te laat. Gerard won de partij met 12-7 en kroonde De Spar alsnog tot kampioen.

 

De partners van biljarters uit Mariaparochie zaten in spanning op de gang te wachten en waren al steeds dichter richting de uitgang gekropen. Echter toen de strijd gestreden was, kwamen ze met de champagne om het kampioenschap van De Spar te vieren. Biljarters van De Spar, van harte gefeliciteerd.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.