Nieuws

Terug

DE MOLEN MOEIZAAM NAAR TITEL IN OUDE GEERDINK BILJARTCOMPETITIE

Halverwege de competitie profileerde het biljartteam De Molen zich niet tot een heuse kampioenskandidaat. Maar gaandeweg het tweede gedeelte stegen zij stukje bij beetje richting de top om uiteindelijk het stokje van Quick over te nemen. Waren zij dan de zoveelste koploper die vervolgens weer zou afzakken? De mannen uit Fleringen hielden stand en in een nek aan nek race met Quick knokte De Molen zich naar een voorsprong van maar liefst 26 punten, met nog de laatste wedstrijd in eigen huis tegen de nummer 3 van de ranglijst, BSV B, voor de boeg. Het kampioenschap is binnen, zo las men vorige week, tenzij….

 

Zenuwen

Jan Berghuis mocht het spits afbijten en deed dat niet onverdienstelijk. In een gelijkgaande strijd met Marina Reijnders veroverde hij de eerste vijf punten. Goed voor het vertrouwen, slecht voor de zenuwen blijkbaar. Het vervolg was niet des De Molens. In de daaropvolgende drie partijen verzamelden Laurens Schepers, Pascal Geeshink en Erwin Boers slechts 1 punt, op naam van Laurens. Pascal werd in 9 beurten verslagen door Gerrit Kram en ook Erwin kreeg “de poot niet aan de trapper”. De vraag rijst in hoeverre Quick al zou zijn ingelopen, want plotsklaps is een voorsprong van 26 punten erg mager geworden.

 

Titel

De wedstrijd vordert, maar ook Harold Frielink speelt geen beste partij. De hapjes uit zijn keuken worden met meer genot ervaren, maar dan komt daar het bericht dat er bij Quick slechts 16 punten zijn behaald over vier wedstrijden. De stoom is er af en Hans Kamphuis haalt nog vier punten voor de eer binnen. Een moeizame avond maar toch met een fantastisch eindresultaat, want De Molen troont zich tot de kampioen 2018-2019 in groep Oude Geerdink van de BOG-KOT biljartcompetitie. De felicitaties komen van voorzitter Martin Sleumer met de uitreiking van de beker aan teamcaptain Jos Stege.  

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.