Nieuws

Terug

DE HAAMBRINK B TROEFT DE MOLEN AF IN STRIJD OM SUPERCUP

Biljartvereniging BOG-KOT heeft het seizoen 2018-2019 afgesloten met de strijd om de supercup tussen de kampioenen van groep Oude Geerdink en groep Tegels. Café Fraans Marie was de arena donderdag 16 mei jl.,  alwaar de teams De Haambrink B en De Molen beiden al ruimschoots voor aanvang in stelling waren om af te stoten. Onder toeziend oog van de wedstrijdleider werd door beide teamcaptains geloot in welke volgorde de partijen gespeeld zouden worden.

 

Elfde beurt

De opening werd verzorgd door de kopmannen Martin Sleumer en Jos Stege. Deze partij begon met de nodige kleine foutjes erg aftastend en kwam moeizaam op gang. Pas in de elfde beurt trok Martin er een serie van 11 caramboles uit, hetgeen het startsein betekende om op stoom te komen. Jos was niet in staat om aan te haken en met nog een serie van 12 caramboles beëindigde Martin de partij in 17 beurten met een 6-1 overwinning voor De Haambrink B. Ook de tweede partij ging maar wat moeizaam van start. Henk Kok versus Pascal Geeshink was bijna een kopie van de eerste, echter Henk dacht wel aan veel bonuspunten en zette in de elfde beurt het gas er op. Pascal bleef achter en met 13 beurten maakte Henk al het grote verschil tussen de beide teams, 7-2 voor de Haambrink B.

 

Druk

Vanaf nu moest De Molen al alle zeilen bij zetten om niet al zeer vroeg in de wedstrijd te worden uitgeschakeld. Presteren onder druk en geluk afdwingen. Helaas was dit niet aan Erwin Boers besteed, hij miste te veel opgelegde ballen. Maar ook zijn tegenstander Gerrit Lühen schudde enkel zenuwen uit zijn biljartstok met een 3-2 eindstand in het voordeel van De Molen. Laurens Schepers tegen Anthoon Hummels werd eveneens een draak van een partij. Beide heren stonden hoofdschuddend naast het biljart. Na 25 beurten kon schrijver Ben Geerdink opnieuw een voetbaluitslag noteren, 2-2. Tussenstand: 17-8 in het voordeel van de Haambrink B. Arie Biglaar moest het dan maar doen voor De Molen. Verliezen betekent uitschakeling. Arie begon sterk met een serie van 5 caramboles, maar begon al gauw slordige foutjes te maken. Ook tegenstander Jan ten Hoeve maakte voldoende foutjes en bleef op gepaste afstand. Echter Arie kreeg het maar niet aan het lopen en de kruizen kregen de overhand, waardoor Jan stukje bij beetje voorbij schoof. Het noodlot sloeg toe, want na 22 beurten vond Jan het welletjes en troefde Arie af met 4-2.

 

Supercup

Dit resultaat maakte het verschil tussen beide teams  nu meer dan 9 punten, de laatste partij werd om des keizers baard gespeeld. Johan Vetketel mocht nog aantreden tegen Henny Frielink. Johan heeft druk nodig om te spelen, maar kreeg die niet van Henny. Pas in de zeventiende beurt liet Henny toch zijn ervaring zien en redde zowaar met de eerste overwinning de eer voor de Molen. Einduitslag 24-14. De supercup 2018-2019 is voor De Haambrink B.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.