Nieuws

Terug

DE BALLEN ROLLEN WEER BIJ DE BOG-KOT

Het biljartseizoen 2020-2021 is van start gegaan bij de BOG-KOT, de biljartvereniging van de gemeente Tubbergen en Twenterand. Het heeft 23 weken op zich laten wachten, want we moeten terug naar 12 maart jl. toen de ballen voor het laatst rolden op de groene lakens bij de diverse verenigingen. Veel biljarters zijn dan ook dolgelukkig om hun favoriete spelletje weer te mogen beoefenen, hoewel voorzichtigheid zeker geboden is vanwege de dreiging van het Coronavirus.

 

Belgisch Puntensysteem

De eerste week stond in het teken van het bekertoernooi, maar toch ook wel in het teken van het nieuwe puntensysteem dat vanaf dit seizoen zijn intrede doet, want de vereniging is na een ruime meerderheid van stemmen overgegaan naar het Belgische puntensysteem. In plaats van maximaal 9 punten kunnen er nu maximaal 15 punten verdiend worden. Echter het venijn zit hem nu in het feit dat er eerder punten kunnen worden behaald. In het verleden kreeg een speler na 50 procent van zijn aantal te maken caramboles pas zijn eerste punt en dat is nu al na 10 procent, zodat nu na 50 procent al 5 punten verdiend zijn. Reden voor iedere speler om zijn caramboles zo snel mogelijk uit te spelen.

 

Bekertoernooi

Ook het bekertoernooi dat voor de tweede achtereenvolgende keer wordt georganiseerd, heeft een wijziging ondergaan. Niet vijf maar zes spelers per team komen in actie en alle teams spelen minimaal twee bekerwedstrijden, omdat de eerste ronde een poulesysteem heeft gekregen in plaats van een rechtstreekse knock-out. Er werd gelijk al behoorlijk gescoord tijdens de eerste speelavond. Er waren weinig wedstrijden die 20 beurten of meer nodig waren, dus wellicht is er in de afgelopen weken al flink geoefend. Dat legt de lat meteen hoog. Morsquito, De West en Marcant kwamen er niet zo goed van af, met name bij het laatste team waren er in de thuiswedstrijd tegen Holthuis C veel beurten nodig. Omdat laatstgenoemde team wel wedstrijden wist te winnen, kreeg het een ruime overwinning mee uit Tubbergen. BSV A uit Vriezenveen verzamelde liefst vijf keer de maximale score, hetgeen resulteerde in een daverende overwinning op Morsquito. Er was over alle gespeelde wedstrijden geen enkele partij in 10 beurten of minder uit, dus geen noemenswaardige uitschieters. Aloys Nijhuis zette de hoogste serie van deze bekerronde neer, namelijk een serie van 18 caramboles.

 

Uitslagen:

POULE A:  Nobbenhuis – RoyalS TT 70-63; Fraans Marie B – Fraans 4   67-67

POULE B: De West – Eendracht B 49-7

POULE C: KOT – Black Piano 64-64; Kottink K – Fraans Marie A  70-61

POULE D: De Haambrink A – Kottink A  70-58

POULE F: Morsquito – BSV A  46-82

POULE G: De Haambrink B – TOG 63-59

POULE H: Marcant – Holthuis C  41-71

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.