Nieuws

Terug

Competitie BOG-KOT ten einde met succes voor 3FM en Fox A!

Bij de groep Oude Geerdink van biljartvereniging BOG-KOT speelde 3FM de laatste wedstrijd tegen Hu-Dynasty B. Ze wonnen met glans terwijl ze eerder nog van Hu-Dynasty hadden verloren. Of het aantal behaalde punten voldoende zou zijn voor het kampioenschap moest nog blijken, omdat Fraans Marie A ook nog kans maakte op de titel. Het verschil was 46 punten en dat had Fraans Marie A nog niet eerder tegen welk team dan ook gepresteerd. Of het de zenuwen waren of gelatenheid vanwege dit grote verschil, een overwinning zat er niet in tegen De Eendracht A. Het werd zelfs de slechtst behaalde score voor Fraans Marie A van het hele seizoen en daardoor was 3FM de lachende derde. Quick won van Kottink K en Kottink K kon de laatste plaats in de eindrangschikking niet meer ontlopen. ’t Bödeke won van De Molen en De Haambrink A van BSV B. De Haambrink A pikte de derde plaats van Morsquito in omdat ze 3 punten meer bijeen kregen dan Morsquito tegen De Spar. De Spar had ook zijn slechtste score van het seizoen. RoyalS TT won van KOT en De West tegen Kottink A werd een marathonpartij met 3 wedstrijden die het maximum aantal beurten nodig hadden. De spanning zat tijdens deze competitie niet in de kop of de staart maar eigenlijk de gehele competitie in de middenmoot. De verschillen waren daar minimaal en de rivaliteit wat groter, wat uiteraard meer wedstrijdspanning opleverde.

In de groep Tegels won Fox A van Holthuis C met voldoende punten om het kampioenschap, niet verrassend, veilig te stellen. Fox B had mede daardoor geen kans meer om van plaats twee naar een te komen. Bovendien hadden ze de pech tegen Aahoes A te moeten die veel spelers met lage moyennes telt en dat is vervelend spelen als tegenstander van een ander niveau. Ze verloren dan ook ruim bij Aahoes A en Aahoes A behaalde de beste score van het seizoen. TOG won van Royal mede door de 9 verdiende punten van Willem Kolthof met zijn partij in maar 9 beurten. Mede door deze ruime overwinning en het grootste seizoensverlies van Fox B gingen ze Fox B voorbij, die de tweede plek inleverde. BSV A won ook nu weer ruim van De Haambrink B en WvV A van Nobbenhuis, waarbij Wim Winkel met een partij in slechts 7 beurten 9 teampunten liet noteren. Hu-Dynasty A won met een punt verschil van Fraans vier en Fraans Marie B met hetzelfde verschil van De Eendracht B. Royal bleef op de plek van de rode lantaarn staan.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.