Nieuws

Terug

BSV A PRIMA TEGENSTANDER VOOR TOG

In groep Tegels van de BOG-KOT biljartcompetitie weet het team TOG maar al te goed waar zij dit jaar de punten kunnen halen. Voor de tweede keer dit seizoen ging namelijk BSV A genadig over de knie waarbij de uitslag nog groter was dan het eerste optreden. Bennie Olsman bezorgde zijn team 8 punten, want hij stootte voor de tweede keer dit seizoen zijn 26 caramboles uit in 10 beurten.

 

Het Wapen van Vriezenveen ontving deze week titelfavoriet De Haambrink B. De biljarters uit Maria Parochie wisten nipt te winnen, maar boekten de laatst weken geen topuitslagen meer. Cees Jan Grendel van het thuisteam was daar mede verantwoordelijk voor, want hij versloeg zijn opponent met liefst 9-0 door zijn 17 caramboles in 9 beurten te verzamelen. Een mooie serie van 11 hielp hem daarbij.

 

Wim Asteleyner bezorgde zijn team Aahoes A de nodige punten. Wim had aan 10 beurten voldoende om zijn 47 caramboles en 8 punten binnen te halen. Ook Chris Peulken van Hu Dynasty A leverde zijn team een enorme dienst, 16 caramboles in niet meer dan 9 beurten. Ruben de Vries zet met een serie van 25 caramboles weer eens de hoogste serie van deze week achter zijn naam.

 

Groep Oude Geerdink

In groep Oude Geerdink is Quick uit Aadorp weer aardig ingelopen op koploper De Molen, maar weet deze nog altijd maar niet te heroveren. Quick speelde een prima wedstrijd in Albergen op bezoek bij Morsquito, terwijl De Molen onderuit ging bij 3FM. Het verschil is slechts 5 punten en alles duidt er op dat deze twee teams zullen uitmaken wie er kampioen gaat worden.

 

Bij Fraans Marie A was het na drie weken hommeles en een enorme zeperd vorige week eindelijk weer eens hosanna. Op bezoek bij de Haambrink A werden er uitstekende partijen gespeeld en Gerard Nijhuis was voor de derde keer dit seizoen de man in vorm. Opnieuw speelde hij zijn 35 caramboles in 10 beurten bijeen met daarbij een prima serie van 14. De Haambrink A was ooit eens koploper dit seizoen, maar sinds de jaarwisseling is het team behoorlijk afgezakt en werd er gemiddeld nog geen 18 punten gescoord.

 

Tot slot werden er nog twee uitzonderlijke partijen gespeeld. Jordy Vrielink van BSV B speelde met behulp van een mooie serie van 21 caramboles zijn partij uit in 10 beurten. Jordy moet er 50 maken. Harrie Alberink van De Spar liep slechts 9 keer naar het biljart voor zijn 58 caramboles.  

 

Persoonlijke Kampioenschappen

De spanning stijgt in persoonlijke kampioenschappen. Langzaam komen de verschillen op de ranglijst boven water en wordt duidelijk wie nog in de race is voor de finales op zaterdag 11 mei aanstaande. In poule A worden de hoogste moyennes gespeeld. In deze poule ligt alles nog open en zijn de verschillen miniem. In poule B heeft Maikel Oldenburger alles in eigen hand en gaat met drie punten voorsprong zijn koppositie verdedigen. In poule C zijn nog drie personen in de race, hier heeft Bert Bruggeman de beste papieren. Freddy Voerknecht gaat aan kop in poule D en in poule E was Harm Kok op dreef en stootte één van zijn partijen in slechts 10 beurten uit en is daarmee nog steeds kanshebber voor de poulewinst. In poule F speelde Ronnie Eenkhoorn een mooie partij. Slechts 9 keer stond hij op om zijn 22 caramboles te verzamelen. Nick oude Geerdink had echter voor hetzelfde aantal caramboles zelfs nog één beurt minder nodig. Het lijkt erop dat Nick de poulewinst gaat uitvechten met Jeroen Meijer. Poule G kent nog drie kanshebbers. Hans Olsman deed uitstekende zaken door een partij in 8 beurten te beëindigen. Wel moet hij nog behoorlijk aan de bak om Luuk Schumer te achterhalen en is Roel van de Aa afhankelijk van nog komende resultaten. Tot slot stootte Frank Kroeze in poule H een tweede snelle partij, namelijk 17 caramboles in 10 beurten, echter zit een finaleplek voor hem er niet in. Jos Nijland en Thijs Wagemans kunnen dit in een rechtstreeks duel gaan uitvechten. Alle resultaten van de persoonlijke kampioenschappen zijn te vinden in de rubriek PK Libre op www.bog-kot.nl.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.