Nieuws

Terug

BÖDEKE VEEGT 3FM DE PAN UIT

Het eind van de biljartcompetitie BOG-KOT is in zicht. Groep Tegels heeft zijn voorlaatste speelronde gespeeld en het is Holthuis C dat vooralsnog de ranglijst mag aanvoeren. Achtervolger De Haambrink B staat er statistisch gezien beter voor. Op basis van het gemiddeld aantal punten zouden de biljarters uit Maria Parochie eigenlijk de koppositie verdienen, maar omdat ze nog twee wedstrijden achter lopen, moeten ze deze punten eerst nog maar eens zien te behalen.

 

Holthuis C deed deze week in ieder geval prima zaken. De Westerhaarders hadden geen kind aan Fraans Marie B en pakten met 39 punten behoorlijk uit. Gerrit Dogger bezorgde zijn team 8 punten, want hij speelde zijn 21 caramboles voor de derde keer dit seizoen in 10 beurten uit. Haambrink B deed het in ieder geval minder goed en dat was te wijten aan het aantal beurten dat men nodig was. Het leverde dan ook bijna geen bonuspunten op.

 

In Vriezenveen waren nog enkele bijzonderheden te vermelden. Voor de tweede keer had Cees Jan Grendel van het Wapen van Vriezenveen voldoende aan 10 beurten om zijn 17 caramboles te vergaren en ook Frits Bosma (Aahoes A) vergaarde met behulp van een serie van 12 caramboles zijn totaal 31 caramboles in niet meer dan 9 beurten.

 

Groep Oude Geerdink

In Groep Oude Geerdink lijkt de De Molen niet mee te willen werken aan een spannend eindstuk van de competitie. Kan natuurlijk ook gezegd worden dat Quick daar debet aan is. Het verschil tussen deze twee titelfavorieten is inmiddels opgelopen tot 25 punten in het voordeel van De Molen. Met nog twee wedstrijden te gaan zou de Molen een uitglijder moeten maken, wil Quick dit gat nog kunnen dichten. De Molen was weer op dreef in eigen huis en gaf buurman Morsquito het nakijken. Vijf van de zes partijen werden in maximaal 16 beurten uitgespeeld. Quick had daarentegen drie verliespartijen en wist slechts drie bonuspunten te vergaren. Geven ze het op??

 

Einde opmars

Bódeke maakte een einde aan de opmars van 3FM. Laatstgenoemde was al weer vijf wedstrijden ongeslagen en behoorlijk geklommen op de ranglijst. Bödeke veegde de Albergenaren dit keer de pan uit, waarmee de biljarters uit Tubbergen het seizoen record boekten. Jan Velnaar had hier het grootste aandeel in. Hij verdiende het maximaal aantal punten door zijn 30 caramboles in slechts 9 beurten uit te spelen.

 

Bij biljartteam De Spar boekte Jan Willem van Losser een persoonlijk succesje. Jan Willem kwam 10 keer naar de tafel lopen om zijn 21 te maken caramboles uit te spelen. De hoogste serie van deze week komt op naam van Jan Kienhuis (Kottink K) en Jos Stege (De Molen). Beide heren speelden een mooie serie van 17 caramboles.

 

Uitslagen en standen op http://www.biljartpoint.nl/index.php?district=90

 

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.