Nieuws

Terug

BILJARTVERENIGING BOG-KOT VAN START MET BEKERTOERNOOI

Nu de meeste vakanties weer achter de rug zijn en het ’s avond al weer sneller donker wordt, is de tijd van het biljartseizoen aangebroken. Op donderdag 22 augustus j.l. werd begonnen met de jaarlijkse ledenvergadering. De opkomst was boven verwachting bij fruitboerderij De West dat al snel wat extra tafels moest bijschuiven. Na de nodige verslagen, bestuursverkiezing en de inningen van de contributies, stond nog de loting voor het bekertoernooi op de agenda. Voor het eerst sinds de fusie tussen de BOG en KOT is er wat ruimte ontstaan, om het bekertoernooi tot stand te brengen.

 

Vol interesse schreven de teamleiders driftig mee en kwam er een mooie eerste ronde tot stand. Deze eerste ronde was dan ook gelijk de opening van het nieuwe biljartseizoen. In plaats van de gebruikelijke zes wedstrijden per avond, heeft het bekertoernooi slechts vijf wedstrijden per avond, waarbij de spelers een handicap krijgen van 1,25 x moyenne. Hierdoor wordt het moeilijker om bonuspunten te vergaren, waardoor de teams gelijkwaardiger worden en de spanning toeneemt.

 

 

Hoge uitslagen waren dan ook amper te noteren. Aahoes A leverde de  hoogste uitslag af in een thuisconfrontatie tegen De Kroeg A. In deze wedstrijd werden vier van de vijf partijen binnen 20 beurten afgewerkt, waarvan er drie op conto van Aahoes A kwamen. Edward Grutterink eiste het grootste aandeel op. Hij speelde in 12 beurten de snelste partij van de eerste bekerronde.

 

Het Wapen van Vriezenveen trok zich terug tot spijt van Fraans 4. Team 3FM behaalde in een Fraans Marie onderonsje vier bonuspunten en dat waren precies vier punten meer dan tegenstander Fraans Marie B. Ook bij de Haambrink in Mariaparochie werd een huiselijke derby gespeeld. Supercuphouder Haambrink B dacht op voorhand al in de tweede ronde te zitten, maar bleef toch met de gebakken peren achter. Het A-team was een maatje te sterk. RoyalS TT kwam er bij De West niet echt aan te pas. Zij hebben nog heel wat huiswerk te doen. Wel kwam de hoogste serie van deze bekerronde (19 caramboles) op naam van Tom Kamphuis.

 

De uitslagen:

3FM – Fraans Marie B  19-15;  Aahoes A – De Kroeg A  25-12;  De Spar – Fraans Marie A  18-12;  De West – RoyalS TT  15-9;  Haambrink B – Haambrink A  13-16;  Morsquito – Hu Dynasty A  17-13;  Holthuis C – Quick  18-12;  Royal – Kottink A  17-14;  TOG – Nobbenhuis 17-11;  Fraans 4 – Wapen van Vriezenveen 25-0;  De Kroeg B – Kottink K 19-10;  Marcant – BSV A 16-13 

 

De teams De Molen, Eendracht B, KOT en Black Piano werden vrij geloot.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.