Nieuws

Terug

BILJARTSEIZOEN BOG-KOT GEOPEND.

Vers krijt, warme lakens. Het biljartseizoen 2021-2022 van de BOG-KOT is geopend en daar zijn de biljartliefhebbers maar wat blij mee. We moeten terug naar oktober vorig jaar toen de laatste competitiewedstrijd werd gespeeld. De horeca moest om 22.00 uur sluiten en dat is te vroeg om een wedstrijd te kunnen beëindigen. Tot overmaat van ramp ging vervolgens alles op slot hetgeen gelijk einde seizoen betekende. Hopelijk duurt het nieuwe seizoen langer dan zes weken en kunnen alle competities geheel uitgespeeld worden. De gezelligheid en het gedreven caramboleren van de ballen doen we maar al te graag.

 

Bekertoernooi

Op 16 augustus zijn alle teamleiders bij elkaar geroepen. Het geheugen werd weer even opgefrist en de nodige informatie uitgedeeld. Aansluitend werd het seizoen officieel geopend met de algemene ledenvergadering. Deze werd gehouden bij café restaurant De Molen te Fleringen. Na de nodige en verplichte formaliteiten vond de loting voor het bekertoernooi plaats. Alle 27 teams zijn verdeeld over acht poules hetgeen betekent dat ieder team minimaal twee bekerwedstrijden speelt. De zogeheten knock-out ronde begint in het nieuwe kalenderjaar.

 

De eerste speelweek van dit nieuwe seizoen was ook gelijk een bekerronde. Wedstrijden waar het er gelijk om gaat, zeker als je in een poule van 3 teams zit. Er waren dan ook al mooie uitslagen waar te nemen. BSV A zette het beste resultaat neer. Het team dat speelt bij de biljart- en schietvereniging Vriezenveen ging op bezoek bij rivaal KOT, eveneens Vriezenveen. Het thuisteam was nog niet in goeden doen en onderging een behoorlijke oor wassing. Liefst in vier partijen pakte BSV A de maximale score van 15 punten en heeft met 81 punten al aardig zicht op de volgende ronde.

 

Ook RoyalS TT dat in dezelfde poule acteert, beleefde een prima seizoensopening. Op bezoek in Langeveen werd Nobbenhuis vakkundig opzij gezet. Niek Scholten speelde voor RoyalS TT de hoofdrol en verzamelde zijn 13 caramboles in slechts 9 beurten.

 

Uitblinkers

In Albergen werd bij Fraans Marie al redelijk gas gegeven. Op de dinsdagavond ontving Fraans 4 het Kottink A uit Geesteren. Strijd werd geleverd en aan beide kanten was er een uitblinker. Thijs Wagemans had aan 9 beurten voldoende om zijn 15 caramboles te spelen en bij Kottink A was het René Broekhuis. René liep slechts acht keer naar het biljart om zijn 51 caramboles te vergaren en dat deed hij met behulp van een mooie serie van 21 caramboles.  Toch was dit niet de hoogste serie van deze openingsweek, want Ruben de Vries van team Royal speelde een serie van liefst 23 caramboles.

 

Bij café Black Piano in Vriezenveen speelt het team Quick haar thuiswedstrijden. Wellicht dat de eerste wedstrijd hier een lange avond heeft ondergaan, want alle zes partijen werden in 20 of meer beurten uitgespeeld. Quick hield wel de overwinning in eigen huis.

 

Uitslagen:

Poule A: De Kroeg A – 3FM  71-51;  Fraans 4 – Kottink A  66-59

Poule B: Wapen van Vriezenveen A – De Spar 65-57; De Molen – De West  43-72

Poule C: KOT – BSV A 39-81;  Nobbenhuis – RoyalS TT 50-76

Poule D: TOG – De Haambrink B 51-76

Poule E: De Haambrink A – Fraans Marie B 61-53

Poule F: Royal – De Eendracht B  64-61

Poule G: Morsquito – Holthuis C  59-65

Poule H: Quick – Marcant  60-50

 

Ga voor alle uitslagen en standen naar www.bog-kot.nl.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.