Nieuws

Terug

BILJARTERS ONDER HOOGSPANNING IN BEKERTOERNOOI EN PK

Deze week kreeg het bekertoernooi van de biljartvereniging BOG-KOT een vervolg. De nummers één en twee van de poules in de eerste ronde mochten een ronde verder bekeren en dat leverde in de achtste finales mooie affiches op.

 

Zo beet Kottink K hiermee het spits af op de maandagavond waarbij zij gastheer waren voor 3FM. In de competitie waren de onderlinge verschillen klein, maar deze avond tapten de heren uit Albergen toch wel uit een heel ander vaatje. Liefst vijf van de zes partijen werden in winst omgezet, maar het hoogtepunt was toch wel Roel van der Aa. Roel heeft het behoorlijk op de heupen dit seizoen. Zo had hij al eens een partij in slechts 3 beurten uit, in deze bekerwedstrijd wist hij opnieuw te knallen en legde met 28 caramboles in 5 beurten de basis voor de kwartfinale. Daarnaast beleefde ook Mark Meijer van 3FM een topweek. Voor deze bekerwedstrijd had hij aan 10 beurten voldoende voor 14 caramboles. Kottink K had geen verweer en is helaas uitgeschakeld in het bekertoernooi.

 

Hoogspanning

Bij de Haambrink B moet de spanning wel hoog opgelopen zijn tegen De West, gezien de eindstand. Een spannende wedstrijd waarbij Jan ten Hoeve uitblonk voor de Haambrink B. Hij speelde zijn 18 caramboles in 10 beurten uit. Johan Letteboer van De West zette daar een uitstekende partij tegenover, want voor 28 caramboles behoefde Johan slechts 9 keer uit zijn stoel te komen.

 

Roy Sloot had een groot aandeel in de overwinning van TOG op De Molen. Niet meer dan acht keer liep Roy naar de tafel om 19 caramboles te maken. Fraans Marie A tegen RoyalS TT bleef tot en met de laatste partij spannend en KOT legde huisgenoot de Eendracht B over de knie. Peter Stubener van Nobbenhuis had met een serie van 20 caramboles de hoogste serie, echter BSV A was te sterk voor Nobbenhuis op bezoek in Langeveen.

 

De kwartfinales staan gepland in de week voor Pasen en dit zijn de wedstrijden. Op dinsdag 4 april is het BSV A – Fraans Marie A, KOT – TOG, 3FM – Hu Dynasty A e op donderdag 6 april Haambrink A – De West.

 

PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN

Eveneens werd deze week met de persoonlijke kampioenschappen libre gestart. Verdeeld over zes poules gaan veertig deelnemers onderling de strijd aan. Per poule zullen drie spelers door mogen naar de finaledag op 29 april bij café Fraans Marie.  De poulewinnaar zal een mooie vleesschotel verdienen.

 

Er werd over het algemeen prima gebiljart, behoudens een paar lange partijen. Uiteraard zijn er altijd een paar uitblinkers te vermelden. Zo noteerden we al dat Mark Meijer een topweek beleefde, want naast een uitstekende partij in de beker speelde hij liefst twee topwedstrijden in de persoonlijke kampioenschappen. Slechts 9 en 7 beurten had hij nodig om twee keer zijn 14 caramboles uit te spelen. In dezelfde poule speelde ook Eddy Kroeze een excellerende partij. Voor 19 caramboles kwam Eddy acht keer in de benen. Tot slot in deze poule F was het Luuk Schumer die met drie keer winst de koppositie neemt, waarbij hij één keer zijn 20 caramboles in 10 beurten verzamelde. De allerlaatste vermelding komt uit poule D. Hier liet Gert Egberts zijn skills zien met een partij waarin hij zijn 28 caramboles in slechts 9 beurten uitspeelde. Voor alle uitslagen en ranglijsten van de persoonlijke kampioenschappen kijk je www.bog-kot.nl.

 

Competitie

In de competitie werd nog een wedstrijd ingehaald in de groep Oude Geerdink Sanitair. Fraans 4 ontving Royal uit Geesteren. Door beide teams werd een goede wedstrijd gespeeld, waarbij Fraans 4 iets meer punten behaalde. Uitzonderlijk was de serie van Ruben de Vries, namelijk 54 caramboles.

 

Uitslagen bekertoernooi

Nobbenhuis – BSV A 60-71; KOT – Eendracht B 63-52;  TOG – De Molen 61-43;  Fraans Marie A – RoyalS TT 69-62;  Kottink K – 3FM  43-81;  Haambrink A – De Kroeg B 60-44;  Haambrink B – De West 62-64; Black Piano – Hu Dynasty A 52-67

 

Groep oude Geerdink Sanitair

Fraans 4 – Royal  75-70

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.