Nieuws

Terug

BILJARTCOMPETITIE BOG-KOT NAAR LAATSTE FASE

In de afgelopen drie weken werd naast het vele carnavalsgedruis ook nog een potje gebiljart. In deze drie weken stonden enkele inhaalwedstrijden op het programma alsmede één gehele speelronde in beide poules. Echter een triest bericht deed ons eveneens bereiken. De biljartvereniging verloor op maandag 4 maart j.l. een dierbaar biljartliefhebber. Gerriet Kroeze, alias “De Big”, spelend bij Kottink A is helaas niet meer onder ons. Gerriet was bijna 38 jaar lid van de biljartvereniging waarin hij altijd vrolijk zijn biljartje legde. Afgelopen donderdag hebben we op de condoleanceavond afscheid van hem genomen.

 

Groep Oude Geerdink

In groep Oude Geerdink werd vlak voor de carnaval nog een wedstrijd ingehaald. De Haambrink A ging op bezoek bij De West en dat zal hen nog lang heugen. Het werd een lange avond waarbij liefst vijf van de zes wedstrijden 20 of meer beurten nodig waren. De West werd de winnaar en de Haambrink droop met slechts 13 punten af.  Kottink A speelde haar wedstrijd in de 22ste speelronde reeds op maandag 25 februari. Vier partijen werden uitgespeeld in respectievelijk 10, 11 en twee keer 12 beurten. Drie van deze partijen werden in winst omgezet voor het thuisspelende Kottink A. Gerrit Haarhuis dreef de score op, want hij speelde zijn 37 caramboles in 10 beurten bijeen. Rene Broekhuis scoorde een prachtige serie van 32 caramboles waarmee hij 8 punten binnen veegde.

 

Koploper De Molen blijft aan kop, ondanks dat het deze speelronde niet in actie behoefde te komen. Enkel Quick uit Aadorp weet nog enigszins in de buurt te komen. Een uitstekende overwinning op 3FM doet hen op slechts 10 punten achterstand volgen. De West is de weg omhoog in geslagen. Na de Haambrink werd deze week hekkensluiter RoyalS TT aan de zegekar gebonden.

 

Groep Tegels

Ook in groep Tegels breekt de laatste fase van de competitie aan en nog altijd gaat de Haambrink B aan kop. Holthuis C uit Westerhaar is hier de achtervolger en doet er alles aan om dichterbij te komen. Afgelopen week werden liefst 10 punten ingelopen, maar het gat blijft nog behoorlijk. Holthuis C gaf TOG een behoorlijk pak slaag in Vriezenveen. Karst Ekkel was daar mede debet aan, want in slechts 8 beurten maakte hij 22 caramboles en zette daarmee een 9-0 stand op het scorebord. Dat gaf de mannen uit Westerhaar voldoende inspiratie om behoorlijk uit te pakken.

 

Het team Royal uit Geesteren kreeg Fox A op bezoek. Kijkend naar het wedstrijdformulier moet het een lange avond geweest zijn. Vijf partijen zaten ruim in de beurten en leverden dus ook weinig punten op. De andere twee partijen worden omschreven als vluggertje. Bjorn de Vries liep slechts 7 keer naar de tafel om zijn 34 caramboles te vergaren. Een mooie serie van 14 hielp hem daarbij. Echter Harold Hofhuis deed er nog een schepje bovenop. Hij had aan slechts 6 beurten voldoende om zijn 25 caramboles uit te stoten. Meer dan de helft hiervan, namelijk 13 stuks, kwamen voort uit één serie.

 

Langste serie

De langste serie van de afgelopen drie weken komt op naam van Ruben de Vries. Vooraf aangekondigd beloofde hij zijn hoogste serie te verbeteren en belofte maakt schuld. Ruben kwam zijn belofte na en maakte in de inhaalwedstrijd tegen Aahoes A een machtige serie van liefst 40 caramboles. Aahoes A overigens was hierin wel de grote winnaar, want zonder uitzonderlijke partijen won Aahoes zes van de zeven partijen en behaalde een uitstekende overwinning.

 

Alle uitslagen en standen op www.biljartpoint.nl. 

 

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.