Nieuws

Terug

BERT BRUGGEMAN WINNAAR PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN LIBRE

Sinds de fusie van de biljartverenigingen BOG en KOT werden er geen persoonlijke kampioenschappen meer gehouden met als reden het drukke speelschema van de competitie. Toch bleef de animo hiervoor wel degelijk op peil en heeft het bestuur besloten het zogeheten PK opnieuw doorgang te geven met als enige verandering dat er niet op donderdag, maar op woensdag gespeeld zou worden. Tevens werden de gebruikelijke trofeeën achterwege gelaten, maar werd er ingezet op vleesschotels en een hoofdprijs van een teambarbecue ter waarde van € 200,00.

 

Poulefase

Liefst 56 deelnemers schreven zich in voor de PK. Zij werden verdeeld over acht poules, waarbij iedere poule drie speelavonden kende. Enkel de poulewinnaar kreeg een plek in de finale, maar was daarbij al wel verzekerd van een vleesschotel. De poulewinnaars waren Walter Pouwels, Johan Wiltvank, Bert Bruggeman, Raymond Snijders, Bennie Olsman, Nick oude Geerdink, Roel van der Aa en Jos Nijland. Door verhindering van Johan Wiltvank mocht Wim van Dijk (tweede plek in de poule) hem vervangen.

 

Dart- & Biljartvereniging Quick

Zaterdag 11 mei 2019 was de datum voor de finale in de biljartarena van dart- en biljartvereniging Quick te Aadorp. Op basis van moyenne werden de acht finalisten verdeeld over poule A en B, waarin eenieder tegen elkaar speelde. In poule A werd gelijk het commando gevoerd door Bennie Olsman en Jos Nijland. Bennie won met 7-1 van Roel van der Aa en ook Jos Nijland liet er geen gras over groeien. Vliegensvlug en in slechts 8 beurten liet hij Nick oude Geerdink kansloos, 9-0. Nick wist wat hem te doen stond en maakte het verschil met Bennie Olsman direct weer goed. Twaalf beurten waren genoeg voor een 8-1 overwinning. Jos won in een wat mindere partij met 4-2 van Roel en was daarmee zo goed als zeker van een plek in de halve finale, terwijl Roel wel degelijk was uitgeschakeld. Jos en Bennie overtuigden helaas niet in de laatste wedstrijd, 3-2 voor Jos, hetgeen bijzonder in het voordeel was voor Nick. Nick won wel overtuigend van Roel, 6-0, en kon zich ook opmaken voor de halve finale.

 

Poule B

In poule B was Walter Pouwels behoorlijk in het nadeel door zijn hoge moyenne, ongeveer het dubbele van zijn tegenstanders. Toch opende Walter met een prima zege op zijn teamgenoot Bert Bruggeman, een 5-2 overwinning in 18 beurten. Raymond Snijders speelde geconcentreerd en zette de toon in deze poule, 13 beurten voor een 7-2 overwinning op Wim van Dijk. Echter Raymond kon dit niveau niet vast houden. Hij kreeg met 7-3 klop van Bert waardoor alles weer open lag, want Walter en Wim deelden de punten in het maximaal aantal beurten, 4-4. Dit leidde tot een allesbeslissende poulefinale. Wim zou en moest zeer ruim winnen van Bert en hopen dat op een goede afloop van de andere partij, echter het was zijn dag niet. Bert won met 5-1 en kwam daarmee op een totaal van 14 punten. Walter had het lastig tegen Raymond en moest er zelfs een serie van 18 caramboles uitpersen om Raymond bij te blijven. Echter Raymond had ook ambities en speelde zijn partij uit in 17 beurten. Dat waren 6 punten hetgeen voldoende was voor een plek in de halve finale. Walter moest in zijn nastoot 4 caramboles maken om ook 6 punten te pakken, waardoor hij één punt meer zou halen dan Bert. Echter Walter miste zijn allerlaatste carambole het stuurde Bert door naar de volgende ronde.

 

Bloedstollend

De vier overgebleven finalisten deden er alles aan om de avond een hoog amusementsgehalte te geven en dat leverde nog even drie bloedstollende partijen op. De halve finale tussen Bert Bruggeman en Jos Nijland ging behoorlijk gelijk op. Hoewel Bert het dubbele aantal caramboles moest maken, bleef dat ook telkens zo tot en met de tiende beurt. Jos kreeg geen bruikbare ballen meer en Bert profiteerde optimaal. Na 15 beurten was de eerste finaleplek voor Bert. In de andere halve finale speelde Nick een prima partij en stond na 10 beurten al op 20 caramboles. Nog twee te gaan terwijl opponent Raymond met 16 caramboles slechts op de helft van zijn aantal was. Raymond gaf niet op en plotsklaps schudde hij een serie van 17 caramboles uit zijn keu waarmee hij zijn partij beëindigde, maar ook Nick wist in de nastoot zijn 2 caramboles te vergaren. Gelijkspel. Dus een tiebreak waarbij beide spelers een afstoot doen om daaruit een zo lang mogelijke serie te maken. Raymond maakte er 8 van de afstoot en wederom werd het bloedstollend spannend, echter voor Nick bleef de teller op 7 steken, dus Raymond nipt door naar de  finale.

 

Finale en prijsuitreiking

Dat de meeste finales bol staan van de spanning en daarom vaak slecht gespeeld worden, bleek ook maar weer eens in deze finale. Bij Raymond was het goede spel er af en even leek er een “walk over” van Bert te komen, die zijn zenuwen redelijk de baas was. In het zicht van de haven begon Bert foutjes te maken en in de wetenschap dat Raymond ook lange series kan maken, dreef dat de spanning nog eens extra op. Gelukkig voor Bert bleef die lange serie uit en sloot  hij in 21 beurten de finale en de persoonlijke kampioenschappen af. De vleesschotels werden uitgereikt en PK leider Tom Kamphuis overhandigde tot slot de waarde cheque van € 200,00 voor de teambarbecue aan Bert Bruggeman, winnaar persoonlijke kampioenschappen libre 2018-2019.

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.