Nieuws

Terug

3FM OVERTREFT KOTTINK A

Het nieuwe biljartseizoen van de BOG-KOT is amper 4 weken en één bekerronde oud en nu al weer moet de stekker er, hopelijk tijdelijk, uit. Het alom bekende coronavirus heeft opnieuw terrein gewonnen en dat was voor de regering afgelopen maandag het sein om de touwtjes weer strakker in  handen te nemen. Voor de biljartsport zijn de aangescherpte maatregelen niet echt mild, want de horeca moet om 22.00 uur sluiten voor minstens drie weken lang. Komt bij dat sportkantines gesloten moeten blijven.

 

Het aanvangen van wedstrijden om 18.00 uur zoals de KNBB adviseerde, is voor de BOG-KOT geen optie. Te ingewikkeld en waarschijnlijk chaotisch om normale wedstrijden te kunnen spelen, want voor meer dan de helft van de leden zal dit tijdstip te vroeg zijn. Het spelen van minder partijen per avond zal de competitie vervalsen en komt bij dat vijf teams geen thuiswedstrijden kunnen spelen, omdat zij in een sportkantine biljarten. Enige optie die dan nog over blijft is de competitie stil leggen.

 

3FM

Toch werd er nog wel een begin gemaakt met de vijfde speelronde van de competitie in groep Oude Geerdink Tegels. Twee wedstrijden konden nog worden gespeeld op de maandagavond, toen de nieuwe maatregelen nog niet van kracht waren. Deze maandagavond werd voor 3FM uit Albergen een legendarische avond. Uitgerekend tegen Kottink A dat een week eerder op vier punten na de maximale score haalde, deed 3FM er nog een klein schepje bovenop. Het was aan Jan Steggink van Kottink A te danken dat de heren van Fraans Marie geen maximale score behaalden.  Omdat Jan in de gelijkmakende beurt niet verzuimde zijn partij uit te stoten, bleef 3FM op 89 punten steken. Een prestatie die er mag zijn, maar nog verbeterd kan worden. Frank Kroeze van 3FM speelde overigens zijn 17 caramboles in slechts 9 beurten uit.

 

Terugval

Koploper De Haambrink A staat ook weer met beide benen op de grond. Na twee ruime overwinningen verviel het weer in het oude en kreeg het een behoorlijke nederlaag te verwerken van runner up De West, dat dan ook het stokje overneemt.

 

Groep oude Geerdink Sanitair

In groep Oude Geedink Sanitair ging de vijfde speelronde niet van start. Wel kwam nog een late uitslag binnen van de week er voor. De Kroeg B kreeg hier een behoorlijke opdonder van ’t Wapen van Vriezenveen A. De Vriezenveners maken een uitstekende seizoenstart door en met de derde overwinning van dit seizoen is zelfs de koppositie veroverd. Dik Niphuis van ’t Wapen van Vriezenveen kwam 10 keer naar het biljart lopen om zijn 25 caramboles te scoren.

 

Uitslagen:

Kottink A – 3FM  53-89;  De Haambrink A – De West  46-73

De Kroeg B – Wapen van Vriezenveen A  38-77

Bekijk hier alle uitslagen en standen

Regiobank IBAN: NL06 RBRB 0969 7741 09 t.n.v. Biljartvereniging BOG/KOT

Opgericht 1 augustus 1981. Vrije vereniging. Ingeschreven in het verenigingsregister bij de Kamer van Koophandel per 20 augustus 1991 onder nummer 400.76.528.